[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: مقالات در دست انتشار ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
کارایی بالینی دایود لیزر 980 نانومتر در درمان استوماتیت آفتی راجعه
دالیا سلیم کریم* ، عمار صالح العلاوی ، لیلی م. ح. العامری
۱. واحد کاربردهای پزشکی و بیولوژیکی، موسسه لیزر برای تحصیلات تکمیلی، دانشگاه بغداد، بغداد، عراق ، Dalia.ugla2102m@ilps.uobaghdad.edu.iq
چکیده:   (41 مشاهده)
سابقه و هدف: استوماتیت آفتی راجعه (RAS) یک بیماری شایع است که باعث ایجاد زخم‌های دردناک در مخاط دهان می‌شود. حدود 25% از جمعیت را تحت تاثیر قرار داده و عملکردهای حیاتی را مختل می‌کند. علی‌رغم شیوع آن، علت دقیق آن هنوز نامشخص است و محققان را به بررسی عواملی مانند هورمون‌ها، تروما، رژیم غذایی، استرس و مصرف دخانیات سوق می‌دهد. رویکردهای جدید مانند لیزر درمانی دایود سطح پایین، نویدبخش بهبود بافت و کاهش درد از طریق واکنش‌های بیوشیمیایی است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثربخشی بالینی لیزر دایود سطح پایین در درمان استوماتیت آفتی راجعه است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 15 بیمار مبتلا به زخم آفتی در قالب طرح مداخله‌ای «قبل و بعد»، به مدت 6 ماه انجام شد. لیزر با طول موج دوگانه QuickLase در 980 نانومتر تنظیم شد و در یک جلسه برای هر بیمار، شامل چهار برنامه 30 ثانیه‌ای با فاصله زمانی 15 ثانیه، انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها در کلینیک‌های دندانپزشکی تخصصی شهر، شامل جزئیات دموگرافیک (معیارهای اندازه‌گیری)، شدت درد بر اساس مقیاس آنالوگ بصری (VAS)، ابعاد زخم، ارزیابی عملکرد، امتیاز رضایت و وجود ادم انجام شد. مشاهدات قبل از درمان و در روز 1، روز 3 و روز 7 پس از درمان انجام شد.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران 10/6±30/4 سال و 11 نفر مرد (73/3%) و 4 نفر زن (26/7%) بودند. بررسی‌های انجام شده در این مطالعه کاهش قابل توجهی در نمرات درد را نشان داد، که قبل از درمان و روزهای 1، 3 و 7 پس از درمان به ترتیب برابر بود با 0/7±8/7، 1/8±5/9، 1/7±2/7 و 0/8±0/3 (0/001>p). ابعاد ضایعه و وجود ادم نیز با گذشت زمان به طور قابل توجهی کاهش یافت (0/001>p) و رضایت و عملکرد بیمار در طول مطالعه به طور قابل توجهی بهبود یافت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که لیزر درمانی با دایود سطح پایین می‌تواند به عنوان یک رویکرد کمکی در درمان استوماتیت آفتی راجعه استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: زخم آفت، لیزر دایود، تحریک زیستی.
     
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: دندانپزشکی(پروتز)
دریافت: 1402/11/14 | پذیرش: 1403/1/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4714