1. گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، roozbahanigelareh@gmail.com
چکیده: (2051 مشاهده)
سابقه و هدف: زردی در نوزادان شایع بوده و به دلیل هیپربیلیروبینمی رخ میدهد که میتواند منجر به آسیب مغزی در نوزادان شود. فتوتراپی علاوه بر عوارض جدی که دارد، برای رفع زردی، کافی به نظر نمیرسد. این کارآزمایی بالینی با هدف مقایسه اثربخشی درمان ترکیبی اورلیستات و فتوتراپی با فتوتراپی به تنهایی در درمان زردی نوزاد انجام شد. مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی بر روی 120 نوزاد ترم مبتلا به زردی در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. گروه مداخله mg/kg 4 اورلیستات در سه دوز خوراکی متوالی در روز اول، دوم و سوم بستری همراه با فتوتراپی دریافت کردند. گروه کنترل، دارونما و فتوتراپی دریافت کردند. سطح بیلیروبین کل و مستقیم پلاسما در ابتدا (قبل از مداخله) و همچنین 24 و 72 ساعت پس از درمان اندازهگیری و مقایسه شد. یافتهها: بین دو گروه از نظر جنس، وزن و سن تفاوت آماری معنیداری وجود نداشت. میانگین سطوح بیلیروبین کل و مستقیم در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در پایان کارآزمایی تغییری نکرد (به ترتیب 1/35±10/44 در مقابل 2/8±10/6 و 0/1±0/4 در مقابل 0/1±0/5). نتیجهگیری: به نظر میرسد که اورلیستات در تسریع کاهش بیلیروبین در نوزادان مبتلا به زردی، حداقل برای سه روز اول زندگی بی اثر باشد.
Habibi M, Bahadoran E, SamieeRad F, Javadi A, Roozbehani G. Efficacy of Orlistat on Hyperbilirubinemia in Full Term Neonates. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11459-fa.html
حبیبی مرتضی، بهادران انسیه، سمیعی راد فاطمه، جوادی امیر، روزبهانی گلاره. اثربخشی اورلیستات بر هیپربیلیروبینمی در نوزادان رسیده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()