[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جلد 26 - ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403؛ دوره 26 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط هایپوناترمی با مننژیت باکتریال و غیر باکتریال و عوارض آن
هادی سرخی ، ثریا مقدس نیاکی ، محمود حاجی احمدی ، محمد پورنصراله ، محسن محمدی*
1. مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر کودکان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، dr.mohamadi61@yahoo.com
چکیده:   (514 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به عدم شناخت کافی و تفاوت شیوع هیپوناترمی در مننژیت غیر باکتریال و مننژیت باکتریال، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط هایپوناترمی با مننژیت باکتریال و غیر باکتریال و عوارض آن انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 183 کودک مبتلا به مننژیت مراجعه کننده به بیمارستان کودکان شفیع‏زاده امیرکلا در سه گروه سنی یک ماه تا 2 سال، 5-2 سال و 18-5 سال انجام شد. بر اساس آنالیز مایع مغزی نخاعی موارد مننژیت باکتریال به صورت 100<WBC با ارجحیت PMN، گلوکز کمتر از 40% قند سرم و پروتئین بیشتر از g/L 1 یا کشت یا اسمیر مثبت در نظر گرفته شدند و موارد مننژیت غیر باکتریال به صورت 100>WBC با ارجحیت لنفوسیت، گلوکز بیشتر از 60% قند سرم و پروتئین کمتر از g/L 1 کشت یا اسمیر منفی در نظر گرفته شدند. جنس کودکان، طول زمان بستری و بروز تشنج در دو گروه مننژیت باکتریال و غیر باکتریالی با و بدون هیپوناترمی بررسی و مقایسه شد.
یافته‌ها: در این مطالعه میانگین سنی پسران (47/10±68/26) مبتلا به مننژیت نسبت به دختران (32/50±42/56) بیشتر بوده است (0/001>p). میانگین سنی بیماران مبتلا به مننژیت دارای هیپوناترمی (47/56±51/87) نسبت به بیماران بدون هیپوناترمی (45/03±72/54) کمتر بوده است (0/002=p). فراوانی هیپوناترمی در کودکان مبتلا به مننژیت با سن کمتر از 2 سال نسبت به سایر گروه سنی (52 بیمار) (0/002=p)، و همین طور نوزادانی که دچار تشنج شدند (37 بیمار) (0/001=p) به طور معنی‏داری بیشتر بوده است. در کودکانی که هیپوناترمی داشتند، مدت بستری در بیمارستان به طور معنی‏داری بیشتر بوده است (108 بیمار) (0/01=p).
نتیجه‌گیری: بر اساس مطالعه حاضر، مشخص شد که کودکان با سن کمتر در معرض خطر بیشتری برای هیپوناترمی هستند و نیز وجود هیپوناترمی در ابتدای تشخیص مطرح کننده خطر بیشتری برای تشنج و افزایش طول بستری است. اگرچه ریسک هیپوناترمی در هر دو نوع مننژیت باکتریال و غیر باکتریال تقریباً یکسان بوده است.
واژه‌های کلیدی: هیپوناترمی، مننژیت، باکتریال.
متن کامل [PDF 459 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: کودکان
دریافت: 1402/1/26 | پذیرش: 1402/5/4 | انتشار: 1402/12/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sorkhi H, Moghadas Niaki S, Hajiahmadi M, Pournasrollah M, Mohammadi M. The Relationship between Hyponatremia and Bacterial and Non-Bacterial Meningitis and Its Complications. J Babol Univ Med Sci 2024; 26
URL: http://jbums.org/article-1-11331-fa.html

سرخی هادی، مقدس نیاکی ثریا، حاجی احمدی محمود، پورنصراله محمد، محمدی محسن. ارتباط هایپوناترمی با مننژیت باکتریال و غیر باکتریال و عوارض آن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()

URL: http://jbums.org/article-1-11331-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26 - برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645