گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده: (5133 مشاهده)
سابقه و هدف: تجمع پلاستیکهایی بر پایه نفت، که به طور عمده در بسته بندی مواد غذایی استفاده میشوند، عامل یک مشکل جدی زیست محیطی است. به این دلیل تلاشهای محققان به توسعه فیلمها و پوششهای زیست تخریب پذیر افزایش یافته است. بیو پلیمرهای استفاده شده به عنوان ماده خام برای آماده سازی فیلمهای خوراکی باید تجدید پذیر، فراوان و کم هزینه باشند. در این مطالعه توسعه فیلمهای مبتنی بر نشاسته برای بسته بندی مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه مروری ساده مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانکهای اطلاعاتی Science Direct، Springer، Scopusبا استفاده از واژههای کلیدی بیوپلیمر، فیلمهای نشاستهای و روش کستینگ مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها: مقایسه بین ویژگیهای مکانیکی فیلمهای حاصل از نشاسته تازه تهیه شده و نشاسته نگهداری شده بیانگر تأثیر فرآیند کریستالیزاسیون مجدد بر روی افزایش سفتی و کاهش میزان انعطافپذیری فیلمهای حاصل بود. برای جلوگیری از این فرآیند و اثرات مربوطه بر روی فیلم حاصله میتوان از سایر پلیمرها به عنوان ترکیبات افزودنی استفاده کرد. نشاسته از مواد مناسب برای جایگزینی با پلیمرهای حاصل از مشتقات نفتی است. به منظور بهبود ویژگیهای فیلمهای تولیدی، شمار بالایی از ترکیبات را میتوان به ماتریکس اضافه کرد و همچنین تغییرات مختلفی را میتوان در طی فرآوری اعمال کرد. نتیجه گیری: بهینهسازی شرایط باعث تولید فیلمهای شفاف، بدون بو، بدون مزه و بدون رنگ به همراه ویژگیهای بهبود یافته مکانیکی، نوری و بازدارندگی خواهد شد.
Fattahi R, Bahrami A. Application of Edible and Biodegradable Starch Films in Food Packaging: A review. J Babol Univ Med Sci 2018; 20 (S1-2018) URL: http://jbums.org/article-1-7694-fa.html
فتاحی رضا، بهرامی آرش. مروری بر کاربرد فیلمهای خوراکی و زیست تخریبپذیر نشاستهای در بستهبندی مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1396; 20 (S1-2018)