گروه آموزش مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، azharis@mums.ac.ir
چکیده: (7341 مشاهده)
سابقه و هدف:تغییرات جسمی و روانی ایجاد شده دوران بارداری، موجب ایجاد سطوح بالایی از استرس می گردد که با پیامدهای نامطلوب برای مادر و جنین همراه است و زن باردار برای غلبه به چالش های ایجاد شده در دوران بارداری نیازمند مقابله است. این مطالعه به منظور بررسی همبستگی راهبردهای مقابله با استرس بارداری و میزان استرس ادراک شده مادران باردار انجام شد.
مواد و روشها:این مطالعه همبستگی بر روی 500 زن باردار مراجعه کننده به 20 مرکز بهداشتی شهر مشهد به روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استرس ادراک شده که دامنه نمرات بین 0 تا 56 می باشد و نمره بالاتر نشان دهنده استرس ادراک شده بیشتر است و پرسشنامه راهبردهای مقابله با استرس بارداری که نمره هر خرده مقیاس بصورت مجزا اندازه گیری می شود، جمع آوری و بررسی گردید.
یافته ها:میانگین نمره راهبرد آمادگی برنامه ریزی شده12/3±34/9، راهبرد اجتنابی9/5±14/3، راهبرد معنوی مثبت 5/7±17/3 و استرس ادارک شده واحدهای پژوهش 9/6±23/3 بود. بین استرس ادراک شده و راهبرد آمادگی برنامه ریزی شده (0/69− r=) و راهبرد معنوی مثبت (0/68− r=) همبستگی خطی معکوس و معنی دار وجود دارد و بین استرس ادراک شده و راهبرد اجتنابی(75/0r=) همبستگی خطی مستقیم و معنیدار وجود دارد (0/0001 p<).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که استرس ادراک شده با راهبرد آمادگی برنامه ریزی شده و معنوی مثبت ارتباط معکوس و با راهبرد اجتنابی ارتباط مستقیم دارد.
Sarani A, Azhari S, Mazlom S, aghammohamadiansherbaf H. The Relationship between Coping Strategies During Pregnancy with Perceived Stress Level in Pregnant Mothers. J Babol Univ Med Sci 2016; 18 (7) :7-13 URL: http://jbums.org/article-1-5736-fa.html
سارانی آزاده، اظهری صدیقه، مظلوم سیدرضا، آقامحمدیان شعرباف حمیدرضا. بررسی ارتباط راهبردهای مقابله در بارداری با میزان استرس ادراک شده مادران باردار . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1395; 18 (7) :7-13