[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 15، شماره 2 - ( 12-1391 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1391؛ دوره 15 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کارایی پیچ پدیکولار در درمان شکستگی های ناپایدار بخش فوقانی و میانی فقرات سینه ای
امیرعباس قاسمی*
چکیده:   (7214 مشاهده)
خلاصه
سابقه و هدف: شکستگی های ناپایدار بخش فوقانی و میانی فقرات سینه ای (T1 تا T10) یک چالش درمانی است، به این دلیل که اولاً این شکستگی ها با صدمات سایر اعضا همراه می باشند ثانیاً این شکستگی ها به وفور همراه با ضایعات نخاعی می باشند. به رغم این اهمیت، کمتر در مورد آن تحقیق شده است. روش های مختلف جراحی برای درمان این شکستگی ها گزارش شده است که البته فایده اصلی عمل جراحی در این بیماران حفظ قرارگیری ساجیتال و کورونال مهره ها و برداشتن فشار از روی نخاع است. این مطالعه به نتایج عمل جراحی با استفاده از پیچ پدیکولار در این بیماران پرداخته است.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی 16 بیمار (14مرد و 2زن) با میانگین سنی 31 سال (17 تا 63 سال) که دچار شکستگی ناپایدار در بخش فوقانی و میانی فقرات سینه ای (T1 تا T10) بوده و در طی 3 سال (1388 تا1390) تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، بررسی شدند. در تمام بیماران از پیچ های چند محوری (پلی اگزیال) پدیکولار دو تراز بالا و دو تراز پائین محل شکستگی استفاده شده است. میانگین دوره پی گیری (فالو آپ) بیماران 16 ماه (9 تا 22ماه) بوده است. ارزیابی رادیولوژیک بیماران با بررسی کلیشه های رادیوگرافیک قبل و بعد از عمل جراحی انجام شد که میزان قوز (کیفوز) و آنترولیستزیس (جابجایی رو به جلوی مهره) با مقایسه این کلیشه ها محاسبه شده است. ارزیابی میزان آسیب نخاع قبل از عمل و میزان بهبودی نخاع بعد از عمل جراحی توسط تقسیم بندی آسیا (American Spinal Injury Association=ASIA) انجام شده است. برای تعریف ناپایداری هم از الگوی سه ستونی ستون فقرات دنیس استفاده شد.
یافته ها: هر3 متغیر مورد بررسی یعنی قوز (کیفوز)- آنترولیستزیس (جابجایی رو به جلوی مهره) و نقص عصبی بعد از عمل جراحی با پیچ پدیکولار بهبود پیدا کرده است (05/0p<). به این ترتیب که کیفوز 12 درجه و آنترولیستزیس 7 میلی متر اصلاح شد و از نظر عصبی 10 بیمار که از ابتدا در گروه آسیا A قرار داشتند بعد از عمل جراحی تفاوتی را نشان ندادند، 4 بیمار که آسیب عصبی ناکامل داشتند و در گروه آسیا B قرار داشتند به طور قابل ملاحظه ای بهبود پیدا کردند و در گروه آسیا D قرار گرفتند، 2 بیمار که از ابتدا در گروه آسیا E قرار داشتند بعد از عمل جراحی همچنان بدون نقص عصبی باقی ماندند.
نتیجه گیری: عمل جراحی با پیچ پدیکولار برای شکستگی های ناپایدار بخش فوقانی و میانی فقرات سینه ای یک روش سودمند می باشد که می تواند دفورمیتی (تغییرشکل) بصورت کیفوز (قوز) و سُرخوردگی رو به جلوی مهره ها (آنترولیستزیس) را اصلاح کرده و فشار را از روی نخاع برداشته، باعث بهبود وضعیت نورولوژیک گشته و در دراز مدت این وضع را حفظ نماید.
واژه‌های کلیدی: صدمات ستون فقرات، شکستگی فقرات سینه ای، پیچ پدیکولار.
متن کامل [PDF 171 kb]   (1521 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/20 | انتشار: 1393/3/20



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

.Ghasemi A. Evaluation of Pedicular Screw Efficiency in the Treatment of Unstable Upper and Middle Thoracic Spine Fractures. J Babol Univ Med Sci 2013; 15 (2) :45-50
URL: http://jbums.org/article-1-4349-fa.html

قاسمی امیرعباس. ارزیابی کارایی پیچ پدیکولار در درمان شکستگی های ناپایدار بخش فوقانی و میانی فقرات سینه ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1391; 15 (2) :45-50

URL: http://jbums.org/article-1-4349-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 12-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645