[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( 2-1390 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1390؛ دوره 13 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر تماس پوستی مادر و نوزاد بر شدت اندوه بعد از زایمان
سوسن ساعت ساز،* ، رزیتا رضایی، ، حمید شریف نیا، ، فرزان خیرخواه، ، سرور ملوک زاده، ، فاطمه حاجی حسینی
چکیده:   (7767 مشاهده)
سابقه و هدف: اندوه پس از زایمان از جمله عوارضی است که می تواند بر سلامت مادر و چگونگی ارتباط وی با نوزاد و در نتیجه سلامت جسمی و روانی او تاثیر گذارد. در این راستا تماس پوستی مادر و نوزاد روشی موثر، ساده و در دسترس می باشد که فواید آن برای مادر و نوزاد از جنبه های مختلف بررسی و اثبات شده است. به نظر
می رسد این روش در کاهش اندوه پس از زایمان نیز موثر باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تماس پوستی مادر و نوزاد بر اندوه پس از زایمان انجام گردید.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 80 نفر (40 نفر گروه شاهد و 40 نفر گروه تجربی) از زنان دارای زایمان طبیعی بستری در بخش بعد از زایمان بیمارستان امام علی آمل در سال 1388 که مبتلا به اندوه پس از زایمان بودند انجام شد. در گروه تجربی تماس پوستی مادر و نوزاد روزانه به مدت 30-20 دقیقه تا 10 روز انجام شد و در گروه شاهد هیچ مداخله ای صورت نگرفت. سپس شدت اندوه پس از زایمان با استفاده از ابزار خودسنجی افسردگی زونگ بر اساس نمرات کسب شده در روز های سوم، چهارم و دهم بعد از زایمان در گروه های شاهد و تجربی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: در این تحقیق دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و مامایی تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین نمره اندوه پس از زایمان روز اول در گروه تجربی (3/4±2/57) و گروه شاهد (8/3±2/56) بود که تفاوت آماری معنی داری میان آنها وجود نداشت. در صورتیکه میانگین نمره اندوه روز چهارم گروه تجربی(4/4±58) و گروه شاهد (7/3±9/60 ) و نیز روز دهم گروه تجربی (6/5±2/49) و گروه شاهد (6/3±4/60) به ترتیب با (002/0p=) و (0001/0>p) بود که اختلاف معنی دار داشته اند. به این معنی که میانگین شدت اندوه در گروه تجربی در این روزها کمتر از گروه شاهد بوده است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه تماس پوستی مادر و نوزاد در کاهش شدت اندوه پس از زایمان موثر می باشد. نظر به اینکه تماس پوستی مادر و نوزاد روشی مفید و بدون هزینه جهت کاهش شدت اندوه پس از زایمان است، به منظور پیشبرد سلامت روانی مادر و با توجه به سایر فواید آن برای مادر و نوزاد انجام آن بعد از زایمان به مادران توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: تماس پوستی، مادر و نوزاد، اندوه پس از زایمان، زایمان
متن کامل [PDF 126 kb]   (2500 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/17 | انتشار: 1393/3/17


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saatsaz S, Rezaei R, Sharifnia H, Kheirkhah F, Moulookzadeh S, Haji Hosseini F. Effect of Mother and Newborn Skin to Skin Contact on Postpartum Blues. J Babol Univ Med Sci 2011; 13 (3) :59-65
URL: http://jbums.org/article-1-3804-fa.html

ساعت ساز، سوسن، رضایی، رزیتا، شریف نیا، حمید، خیرخواه، فرزان، ملوک زاده، سرور، حاجی حسینی فاطمه. تاثیر تماس پوستی مادر و نوزاد بر شدت اندوه بعد از زایمان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1390; 13 (3) :59-65

URL: http://jbums.org/article-1-3804-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( 2-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4660