[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( 5-1388 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1388؛ دوره 11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات القاء زایمان بر میزان سزارین در مقایسه با زایمان خودبخودی در حاملگی طول کشیده
شهناز برات* ، زهرا، بصیرت ، ،شهرزاد مدانلو
چکیده:   (8726 مشاهده)
سابقه و هدف: حاملگی های طول کشیده به دلیل ایجاد عوارض نوزادی و مادری نیاز به مداخله درمانی دارند. القاء لیبر جهت کاهش عوارض از معمول‌ترین‌ درمانها میباشد. اما از آنجاییکه ممکن است سبب افزایش سزارین شود و کاهش میزان سزارین در جامعه نیز از مهمترین اهداف سیستم بهداشتی می باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان سزارین پس از القای انتخابی لیبر در بیماران شکم اول تک قلو، سفالیک بدون عارضه با سن حاملگی 41 هفته یا بیشتر در مقایسه با زایمان خودبخودی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بصورت نمونه گیری آسان بر روی 160 نفر از زنان‌ با سن بارداری 41 هفته یا بیشتر (براساس تاریخ آخرین قاعدگی و سونوگرافی قبل از 26 هفتگی) مراجعه کننده به بیمارستان شهید یحیی نژاد بابل انجام شد. بیماران بر اساس شروع دردهای زایمان و عدم شروع درد در دو گروه القاء زایمانی (گروه مطالعه) و زایمان خودبخودی (گروه شاهد) قرار گرفتند. همگی یک‌ قلو و سفالیک و شکم اول بودند. افراد با آنومالی جنینی، دیابت، دو قلویی و مولتیپاریتی وارد مطالعه نشد اما برای همه بیماران یک سونوگرافی پس از 40 هفتگی انجام و بایشاب اسکور تمام بیماران نیز در بدو بستری تعیین ‌شد. در گروه القا زایمانی، القا توسط شیاف 3 میلی گرم پروستاگلاندین E2 و اکسیتوسین انجام شد و در صورت عدم پیشرفت لیبر سزارین انجام ‌شد. در گروه زایمان خودبخودی هیچگونه مداخله ای انجام نشدند و در صورت دیسترس جنینی یا دفع مکونیوم، اقدام به سزارین می شد. سپس دو گروه از نظر سرانجام حاملگی با هم مقایسه شدند.
یافته ها: میانگین سن زنان در گروه مطالعه 1/4±3/23 سال و در گروه شاهد 4/4±8/23 سال بود. میانگین سن حاملگی در گروه مطالعه و شاهد بترتیب 3/0±41 و 5/0±41 هفته بود که 85% در گروه شاهد و 3/96% در گروه مطالعه بی شاب اسکور 5 داشتند. میانگین وزن نوزاد در گروه مطالعه و شاهد بترتیب 3/0±6/3 و 4/0±5/3 کیلوگرم بود. میزان سزارین پس از القا60% (48 نفر) و در لیبر خودبخودی نیز60% (48 نفر) بود. شایعترین علت سزارین در گروه شاهد دفع مکونیوم 34 مورد (8/70%) و در گروه مطالعه عدم شروع لیبر 19نفر (6/39%) بود (000/0=p). نوع زایمان بین دو گروه مطالعه و شاهد در هیچ یک از گروههای سنی مادر و گروههای وزنی نوزاد اختلاف معنی داری نداشت.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که اگر چه القاء زایمان تاثیری بر میزان سزارین ندارد ولی انجام سزارین در موارد دفع مکونیوم بدون اطمینان از هیپوکسی جنینی علت افزایش سزارین در لیبر خودبخودی بوده است که می توان با انجام اندازه گیری pH خون جنین از میزان آن کاست.
واژه‌های کلیدی: القاء زایمانی، سزارین، زایمان، حاملگی پس از موعد
متن کامل [PDF 849 kb]   (1518 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/14 | انتشار: 1393/3/14


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barat, S, Basirat, Z, Modanloo S. Effects of Elective Labor Induction and Spontaneous Onset of Labor on Caesarian Section Rate beyond Term. J Babol Univ Med Sci 2009; 11 (3) :37-41
URL: http://jbums.org/article-1-3222-fa.html

برات شهناز، بصیرت زهرا ،، مدانلو ،شهرزاد. اثرات القاء زایمان بر میزان سزارین در مقایسه با زایمان خودبخودی در حاملگی طول کشیده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1388; 11 (3) :37-41

URL: http://jbums.org/article-1-3222-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 5-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4660