[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 2، شماره 5 - ( 4-1379 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1379؛ دوره 2 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد پرسنل بهداشتی درمانی در مورد علائم و پیشگیری از عوارض دوران یائسگی در بابل، 1378
افسانه بختیاری* ، محبوبه فرامرزی ، هاجر پاشا
چکیده:   (12216 مشاهده)
سابقه و هدف: یائسگی با ایجاد استئوپروز و بیماری های قلبی عروقی سالانه موجب بروز مشکلات اقتصادی، معلولیت ها و مرگ و میر زیادی می گردد که مداخلات طبی و برنامه های بهداشتی پیشگیرانه در این زمینه می تواند امید به زندگی را در این گروه از زنان افزایش دهد. اولین قدم در این راه باید توسط افراد تیم بهداشتی برداشته شود. لذا آگاهی، نگرش و عملکرد آنها در این میان از اهمیت خاصی برخوردار است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی با استفاده از پرسشنامه بر روی 250 نفر از پرسنل بهداشتی-درمانی شهر بابل انجام شده است. ابتدا متغیرهایی مانند سن، سابقه کار و وضعیت تاهل، واحد شغلی و مدرک تحصیلی و رشته تحصیلی و سپس آگاهی، نگرش، عملکرد و همچنین ارتباط آنها با یکدیگر و با مشخصات افراد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: دو سوم واحدهای تحت مطالعه آگاهی و عملکرد خوبی نداشتند. میانگین نمره آگاهی و عملکرد به ترتیب 7.6 از 13 و 10.9 از 18 بود. همچنین 62% افراد نگرش خنثی و 22% نگرش منفی به یائسگی و HRT داشتند. بیشترین پاسخ نادرست در رابطه با آگاهی در مورد اثرات مفید HRT، اندیکاسیون ها و کنتراندیکاسیون های مصرف آن، طول مدت درمان، عوارض HRT و کاربرد روش های طبیعی بجای HRT بود. همچنین برجسته ترین یافته ها در رابطه با نگرش منفی، در زمینه کاربرد HRT و اعتقاد به ارجح بودن راهبردهای طبیعی برای حل مشکلات یائسگی نسبت به درمان های طبی بود و بیشترین درصد موافقت با مواردی بود که نیاز به پیگیری عوارض در یائسگی را نشان می داد. کمترین عملکرد در زمینه توصیه به انجام HRT و انجام معاینات روتین به منظور غربالگری بوده است. آزمون آماری ارتباط معنی داری را بین آگاهی با نگرش و نگرش با عملکرد، همچنین بین سطح آگاهی با رشته تحصیلی، سن، واحد شغلی و بین سطح نگرش با سن، رشته تحصیلی، واحد شغلی و سابقه کار نشان داد. نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه نگرش پرسنل در مورد یائسگی و استفاده از HRT خنثی است. آنها برای حل عوارض یائسگی به یک راهبرد طبیعی بدون استفاده از دارو تمایل دارند. فقدان آگاهی در مورد یائسگی و HRT و نگرش خنثی، ضرورت برنامه ریزی هایی را در این زمینه ایجاب می کند.
واژه‌های کلیدی: منوپوز، استئوپروز و بیماری های قلبی عروقی، HRT، آگاهی، نگرش و عملکرد
     
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/4 | انتشار: 1393/3/4


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhtiari A, Faramarzi M, Pasha H. A KAP study in health system employees for symptoms and prevention of menopausal adverse effects. J Babol Univ Med Sci 2000; 2 (5) :31-38
URL: http://jbums.org/article-1-2920-fa.html

بختیاری افسانه، فرامرزی محبوبه، پاشا هاجر. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد پرسنل بهداشتی درمانی در مورد علائم و پیشگیری از عوارض دوران یائسگی در بابل، 1378. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1379; 2 (5) :31-38

URL: http://jbums.org/article-1-2920-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 5 - ( 4-1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710