[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 7، شماره 1 - ( 10-1383 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1383؛ دوره 7 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات سمی کلرید آلومینیوم بر جفت و رحم موش های حامله
عباسعلی کریم پور، * ، ژیلا ترابی زاده، ، مهرانگیز صدوقی، ، سیدسعید صادقی دارابی
چکیده:   (8303 مشاهده)
سابقه و هدف: آلومینیوم ماده سمی شناخته شده ای برای بدن می باشد. اثرات سمی آن بر ساختمان های مختلف حیوانات آزمایشگاهی بالغ مورد مطالعه زیادی قرار گرفت. اما مطالعه اثرات آن بر ساختمان های تولید مثلی همچنان ناکافی می باشد. در این تحقیق ساختمان جفت و رحم موش های حامله ای که در یک دوره زمانی کوتاه در معرض کلرید آلومینیوم قرار گرفتند مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روش ها: حیوان مورد استفاده در تحقیق موش های سفید NMRI بوده است. موش های ماده با پلاک واژنی مثبت بطور تصادفی در 6 گروه جای داده شدند (در هر گروه 12 راس). در سه گروه اول که گروه های تجربی این مطالعه بودند به حیوانات در یک نوبت کلرید آلومینیوم با دوز 150mg/kg و بترتیب در روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم حاملگی تزریق شد. به موش های گروه های شاهد در همان روز نرمال سالین تزریق شد. در روز پانزدهم موش ها کشته شده و جنین ها از رحم بیرون آورده شدند. وزن و قطر جفت ها اندازه گیری شده و ساختمان ماکروسکوپی جفت و رحم با استفاده از استریومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. از رحم مقاطع بافتی تهیه و مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفت. یافته ها: در گروه های تجربی روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم بترتیب 14.3، 13.8 و 13.3 درصد از جنین ها از جفت هایی با ظاهری ناهنجار و آتروفی شده برخوردار بودند که بطور معنی داری از گروه های شاهد مربوط به خود بالاتر بوده است (P<0.05). میانگین قطر جفت ها در گروه های مزبور بترتیب 7.2، 7.2 و 7.3 میلی متر بود درحالیکه در هر سه گروه شاهد این میزان 7.6 میلی متر و بطور معنی داری بیشتر بوده است (P<0.05). در ساختمان خارجی رحم گروه های تجربی نواحی هموراژیک و نیز در مقاطع میکروسکوپی واکنش آماسی و کانون های نکروزه در میومتر مشاهده شده است. نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که کلرید آلومینیوم می تواند باعث ایجاد اختلالات ساختمانی در جفت و رحم موش های حامله شود. این یافته می تواند اثرات سمی این ماده را بر جنین حیوانات حامله با مکانیسم آسیب جفتی مطرح نماید.
واژه‌های کلیدی: کلرید آلومینیوم، آسیب جفتی، آسیب رحمی، تراتوژن
متن کامل [PDF 279 kb]   (2950 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/10 | انتشار: 1393/3/10


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karim Pour A, Torabi Zadeh Z, Sadoughi M, Sadeghi Darabi S. Toxicity effects of Aluminum Chloride on uterus and placenta of pregnant mice. J Babol Univ Med Sci 2005; 7 (1) :22-27
URL: http://jbums.org/article-1-2648-fa.html

کریم پور، عباسعلی، ترابی زاده، ژیلا، صدوقی، مهرانگیز، صادقی دارابی سیدسعید. اثرات سمی کلرید آلومینیوم بر جفت و رحم موش های حامله. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1383; 7 (1) :22-27

URL: http://jbums.org/article-1-2648-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 10-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4704