[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: مقالات در دست انتشار ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه یافته‌های ام‌آر‌آی و سی‌تی‌اسکن در بیماران با اولین اپیزود سایکوز
عظیم معتمد فر ، معصومه نظری نسب ، محمد عصاره ، امیر منصوری*
1. گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، amirmansoury75@gmail.com
چکیده:   (5 مشاهده)
سابقه و هدف: اسکیزوفرنی یکی از شدیدترین اختلالات روانشناختی است که با علائمی مانند توهم، هذیان، رفتار و گفتار آشفته و علائم منفی مانند بی‌ارادگی مشخص می‌شود. از آنجائیکه ضایعاتی مانند تومورهای مغزی، آنسفالیت و ام اس می‌توانند مسئول اپیزودهای روان پریشی باشند، تصویربرداری اغلب در بزرگسالان برای جستجوی یک علت "ارگانیک" زمینه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، هدف از این مطالعه مقایسه یافته‌های MRI و سی‌تی‌اسکن در بیماران مبتلا به اولین اپیزود سایکوز در بیمارستان گلستان اهواز می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 125 نفر از بیماران با اولین اپیزود سایکوز که به اورژانس بیمارستان گلستان اهواز مراجعه کرده بودند و تحت بررسی با ام‌‌آر‌‌آی یا سی‌تی‌اسکن قرار گرفتند، انجام شد. بیماران از نظر سن و جنس و نتایج سی‌تی‌اسکن و MRI در دو گروه با هم مقایسه شدند.
یافته‌ها: از 125 بیمار مورد بررسی، 61 بیمار با سی‌تی‌اسکن و 64 بیمار با MRI ارزیابی شدند. فراوانی جنسیت مرد در دو گروه MRI و سی‌تی‌اسکن به ترتیب 57/8% و 55/7 و  توزیع سنی بیماران نیز بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. از 61 بیمار بررسی ‌شده با سی‌تی‌اسکن، 53 نفر نتایج نرمال و ۸ نفر یافته‌های اتفاقی داشتند. در MRI، 54 نفر نتایج نرمال و 9 نفر یافته‌های اتفاقی داشتند. یک مورد Hyperostosis Frontalis Interna در MRI مشاهده شد که می‌تواند با سایکوز مرتبط باشد. با این حال، تفاوت معنی‌داری بین یافته‌های MRI و سی‌تی‌اسکن در تشخیص ضایعات مرتبط با سایکوز وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که نتایجMRI  و سی‌تی‌اسکن در تشخیص ضایعات بالینی مهم تفاوت زیادی با هم ندارند و با توجه به در دسترس بودن هر یک از آن‌ها قابل استفاده می‌باشند.

 
واژه‌های کلیدی: اسکیزوفرنی، سایکوز، سی‌تی‌اسکن، ام‌‌آر‌آی.
     
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: رادیولوژی
دریافت: 1404/2/19 | پذیرش: 1404/3/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4745