[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: مقالات در دست انتشار ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی زایمان زودرس با ارزیابی تغییرات طول سرویکس
فاطمه پاشایی ، وحید علی نژاد ، شبنم وظیفه خواه*
1. گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، shabnam.vazifekhah@yahoo.com
چکیده:   (7 مشاهده)

سابقه و هدف: زایمان پره‌ترم یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت مادر و نوزاد می باشد که در موارد نادر، نارسایی سرویکس می‌تواند منجر به زایمان پره‌ترم شود. تمایز بین ریسک بالا و پایین تولد پره‌ترم هنوز هم از نظر کلینیکی چالش برانگیز است، هدف از مطالعه حاضر پیش بینی زایمان زودرس و زمان زایمان با ارزیابی تغییرات طول سرویکس می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 80 زن باردار بستری به علت لیبر پره‌ترم انجام شد. در بدو بستری بیماران تحت سونوگرافی ترانس واژینال قرار گرفتند و بر اساس طول سرویکس اندازه گیری شده در زمان بستری به دو گروه ریسک بالا (کمتر از 15 میلی‌لیتر) و پایین (بیشتر از 15 میلی‌لیتر) تقسیم شدند و متغییرهای سن مادر، سن بارداری، طول سرویکس، زمان زایمان، BMI و مصرف پروژسترون بررسی و مقایسه شدند.
یافته‌ها: میانگین تغییرات طول سرویکس زمان بستری و 48 ساعت بعد از توقف زایمان برابر 6/47±2/09 بود (0/021=p). میانگین سن مادران 6/6 ±26/9 سال و سن حاملگی در زمان بستری 1/35±31/16 هفته بود. میانگین طول سرویکس در زمان بستری 3/66±29/24 میلی‌متر و 48 ساعت بعد از توقف لیبر 2/14±31/33 میلی‌متر بود. 7/5% از مادران در طی 7 روز پس از بستری زایمان کردند و 83/8% زیر 34 هفته زایمان کردند. مقادیر 5/5->CLمیلی‌متر با حساسیت 66/7% و 6/5->CL میلی‌متر با حساسیت 85% پیش‌بینی‌کننده تولد پره‌ترم بودند.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که تغییرات قابل توجه در طول سرویکس می‌تواند به عنوان یک شاخص مهم برای پیش‌بینی زایمان زودرس در زنان باردار با ریسک بالا مورد استفاده قرار گیرد. مقادیر مشخصی از تغییرات طول سرویکس، به ویژه کاهش‌های معنی‌دار، ارتباط قوی با احتمال تولد پره‌ترم دارند.

 

واژه‌های کلیدی: زنان باردار، پیش بینی، زایمان زودرس، تغییرات طول سرویکس.
     
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: زنان و زایمان
دریافت: 1403/9/9 | پذیرش: 1404/3/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4745