1. گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه کوفه، نجف، عراق ، Firasm.hasan@uokufa.edu.iq
چکیده: (1633 مشاهده)
سابقه و هدف: آنسینکتومی جزئی مستلزم برداشتن قسمت پایینی زائده آنسینیت است. در مقایسه با آنسینکتومی سوئینگ-دور، آنسینکتومی جزئی به مدت زمان کمتری برای جراحی نیاز دارد، خونریزی مخاطی کمتری دارد و آسیب بافتی کمتری دارد. هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی تکنیک آنسینکتومی سوئینگ-دور با آنسینکتومی جزئی در آنتروستومی گوش میانی میباشد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 28 نفر از بیمارانی که از بیماریهای موضعی سینوس ماگزیلاری و انسداد استخوانی بدون پاسخ به درمانهای معمول پزشکی شکایت داشتند و برای جراحی آندوسکوپی سینوس فانکشنال مراجعه کردند، انجام شد. 15 بیمار تحت آنسینکتومی کامل با MMA قرار گرفتند. این کار با پایین آوردن دو سوم پایینی قسمت عمودی آنسینیت با بک بایتر انجام شد در حالی که قسمت افقی با شکاف زیر مخاطی برداشته شد. در 13 بیمار باقیمانده، آنسینکتومی جزئی با برداشتن تنها قسمت عمودی تحتانی آنسینیت با استفاده از بک بایتر انجام شد و قسمت افقی با شکاف زیر مخاطی برداشته شد و نتایج درمان در دو گروه مقایسه شد. یافتهها: در مجموع 28 بیمار وارد این مطالعه شدند. 11 نفر مرد و 17 نفر زن بودند که محدوده سنی آنها بین 11 تا 50 سال با میانگین سنی 7/14±25/58 بود. در پیگیریهای بعد از عمل، مشخص شد که روش آنسینکتومی جزئی در مقایسه با آنسینکتومی سوئینگ-دور به زمان کوتاهتر جراحی، بهبودی سریعتر و احتمال عوارض کمتر میانجامد. این تفاوت از نظر آماری معنیدار بود (0/05>p). نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که تکنیک آنسینکتومی جزئی میتواند در مواردی که بیماری سینوس فک بالا وجود دارد، مفید باشد. همچنین در مقایسه با آنسینکتومی سوئینگ-دور، زمان کوتاهتر جراحی، بهبودی سریعتر و احتمال عوارض کمتری را فراهم میکند.
Mowaffak Hassan F, Abbas Shlaka A. Comparing the Effectiveness of Swing Door Uncinectomy versus Partial Uncinectomy in Middle Meatal Antrostomy. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11511-fa.html
موفق حسن فراس، عباس شلاقه احمد. مقایسه اثربخشی تکنیک آنسینکتومی سوئینگ-دور با آنسینکتومی جزئی در آنتروستومی گوش میانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()