1. دانشکده پزشکی، دانشگاه بابل، بابل، عراق. ، mel.kost@yahoo.com
چکیده: (2303 مشاهده)
سابقه و هدف: سندرم تونل کارپال (CTSCarpal Tunnel Syndrome= ) معمولترین نوروپاتی گیر افتادگی است که در آن عصب مدیان در ناحیه مچ دست در حالی که از آن عبور میکند، فشرده میشود و تشخیص زود هنگام آن نتیجه کلی را بهبود میبخشد و عوارض را کاهش میدهد. تست الکترودیاگنوستیک متداولترین روش مورد استفاده برای تشخیص آن است، اما در مورد اینکه کدام آزمایش مفیدتر است، توافق نظر حاصل نشده است. این تحقیق به منظور بررسی حساسیت و ویژگی تفاوت در سرعت هدایت موج F در زیر و بالای تونل کارپال برای تشخیص سندرم تونل کارپال انجام شده است. مواد و روشها: در این مطالعه مورد شاهدی، 240 بیمار با تشخیص بالینی سندرم تونل کارپال در بررسی هدایت عصبی منفی، سرعت هدایت موج F عصب مدیان با تحریک عصب در دو محل، یکی در وسط کف دست و دیگری در مچ دست (6 سانتیمتر از ناحیه تحریک میانی کف دست)، مورد آزمایش قرار گرفت. پس از آن،فاصله از مکانهای تحریک کننده تا ناحیه بین مهرهای C7 به دست آمد و دو سرعت هدایت حاصل مقایسه شد. یافتهها: تفاوت در سرعت رسانش موج F در سراسر مچ دست در بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال 1/6±4/9 متر بر ثانیه بود در حالی که این تفاوت در افراد سالم 0/1±2 متر بر ثانیه بود، که این تفاوتهای آماری معنیدار بود (0/05>p). همچنین، این مطالعه نشان داد که در تفاوت 3 متر بر ثانیه بین تحریک مچ و وسط کف دست، حساسیت برای تشخیص سندرم تونل کارپال 90% و ویژگی آن 100% بود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سرعت رسانش موج F مدیان در سراسر مچ دست، تکنیک جدیدی برای آزمایش عصب مدیان در سندرم تونل کارپال بوده و دارای حساسیت و ویژگی بالایی است.
Kadhim Z, Alsalihi N, Al-Mamoori M, Kadhim R. Application of Median-Ulnar F-Wave Latency Difference for the Diagnosis of Carpal Tunnel Syndrome. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11368-fa.html
کاظم زاهد محمد علی، الصالیحی نورس جاسم، المعموری محمد جابر، کاظم رعد محمد علی. کاربرد تفاوت تأخیر موج F مدیان- اولنار برای تشخیص سندرم تونل کارپال. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()