1. دانشکده پزشکی، دانشگاه العراقیه، بغداد، عراق ، Ahmad70obeed@gmail.com
چکیده: (3252 مشاهده)
سابقه و هدف:سندرم تخمدان پلیکیستیک(PCOS) با بیماریهای تیروئید اتوایمون مرتبط است و به نظر میرسد یکی از شایعترین بیماریهای غدد در زنان در سن تولید مثل است. هدف از این تحقیق مقایسه سطوحTSH، LH، انسولین، HOMA-IR و تستوسترون در زنان مبتلا به PCOS با یک گروه کنترل سالم با همان سن و BMI میباشد. مواد و روشها:این مطالعه مقطعی بر روی 100 نفر از افراد مراجعه کننده به بیمارستان العلویه انجام شده است. نمونهها بر اساس علائم هیپوتیروئیدی، مشکلات باروری و داشتن PCOS در دو گروه 50 نفری قرار گرفتند. تشخیص توسط پزشکان متخصص در بیمارستان داده شد. گروه اول شامل پنجاه زن سالم و گروه دوم نیز شامل پنجاه زن مبتلا به PCOS، مشکلات تولید مثل و هیپوتیروئیدی بود. تجزیه و تحلیل هورمونها با استفاده از کیت آماده بر اساس دستور تولید کننده، Roche Cobas، با استفاده از آنالایزر میکروپلات ELISA انجام و مقایسه گردید. یافتهها:میانگینشاخص توده بدنی، انسولین، HOMA-IR، تستوسترون، anti-TPO،anti-TG ، هورمون محرک تیروئید و هورمون لوتئینیزینگ و همچنین گروه سنی 40-31 سال به ترتیب به صورت 0/34±35/96، 0/31±23/12، 0/07±6/64، 0/75±98/80، 0/10±7/70، 0/30±10/27 میباشد. تحقیق نشان داد که سطوح LH و انسولین anti-TG با BMI آنها همبستگی مثبت دارد. همچنین یک رابطه معکوس بین شاخص توده بدنی و HOMA-IR و بین anti-TG و تستوسترون وجود داشت. نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک، افزایش خطر بیماری تیروئید با افزایش نشانگرهای اتوآنتیبادی تیروئید و با هورمونهای اندازه گیری شده و انسولین و HOMA-IR ارتباط دارد.
Obaid Jasim A, Hameed Abu-Shana J, Abdul Salam Muneam S. Comparison of the Relationship between Thyroid Autoimmune Markers and Polycystic Ovary Syndrome in Women with Hypothyroidism versus Healthy Subjects. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11313-fa.html
عبید جاسم احمد، حمید ابو شنا جنان، عبدالسلام منعم سها. مقایسه ارتباط بین نشانگرهای خودایمنی تیروئید و سندرم تخمدان پلیکیستیک در زنان مبتلا به کمکاری تیروئید با افراد سالم. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()