1. گروه جراحی، دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران ، habibojaghi@yahoo.com
چکیده: (1838 مشاهده)
سابقهو هدف: اگرچه احتمال بروز اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه کم است، اما یکی از عوارض این تزریق، نابینایی است. با شیوع پاندمی کووید-19 و ضرورت استفاده از ماسک در بیماران و پزشکان، استفاده از ماسک افزایش یافت. مطالعات گذشته، خطر بالای بروز اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه را در بیمارانی که از ماسک استفاده میکردند، گزارش کردهاند. مطالعه حاضر به منظور بررسی الگوی بروز اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه آواستین (بواسیزوماب) در حین استفاده از ماسک در بیماران انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه کوهورت آیندهنگر بر روی 3938 بیمار که از فروردین 1400 تا فروردین 1401 در مرکز جراحی چشم تحت تزریق داخل زجاجیه قرار گرفتند، انجام شد. تزریق 1/25 میلیگرم آواستین پس از بی حسی موضعی در اتاق عمل و در شرایط استریل انجام شد. سپس از قطره موضعی آنتی بیوتیک (کلرامفنیکل) استفاده شد. ماسک بیماران در هیچ یک از مراحل ذکر شده برداشته نشد. بیماران یک هفته پس از ترخیص برای ارزیابی از نظر عفونت پیگیری شدند. یافتهها: از مجموع 3938 بیمار وارد شده به مطالعه، 56/6% از بیماران مرد و 43/4% زن بودند. میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 10/16±61/39 سال بود. همچنین تفاوت معنیداری بین مردان و زنان مشاهده نشد. بیشترین فراوانی تزریق ادم ماکولا دیابتی (27/8%) و کمترین فراوانی مربوط به گلوکوم نئوواسکولار (0/5%) بود. تنها یک بیمار مبتلا به اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه تشخیص داده شد. همچنین ارتباط معنیداری میان سن و جنس و بروز اندفتالمیت مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که بروز اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه بسیار کم میباشد و استفاده از ماسک صورت در بیمار، تاثیری در بروز اندوفتالمیت بعد از تزریق ندارد.
Najafi A, Jafarzade F, Ojaghi H. Prevalence of Endophthalmitis after Intravitreal Injection of Avastin (Bevacizumab) in Patients Wearing Masks. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11278-fa.html
نجفی امین، جعفرزاده فرید، اوجاقی حبیب. شیوع اندوفتالمیت پس از تزریق داخل زجاجیه آواستین (بواسیزوماب) در بیماران با استفاده از ماسک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()