:: جلد 16 - ویژه نامه شماره 1 ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1392؛ دوره 16 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تجویز وریدی روغن ماهی در بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه
الهام شریفی ، سحر صراف بانک ، ، لیلا آزاد بخت*
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (11607 مشاهده)
 

سابقه و هدف: سوء تغذیه در بیماران بستری درICU  شایع است. بیشتر بیماران بعد از گذشت 4-3 روز از بستری شدن دچار تعادل منفی انرژی می شوند. حمایت تغذیه ای به موقع در بهبود پیامدهای بالینی در این بیماران مؤثر است. نوع امولسیون چربی در تغذیه وریدی بر عملکرد سیستم ایمنی تأثیر گذار است. شواهدی دال بر اثرات مفید امولسیون چربی حاوی روغن ماهی موجود میباشد. با توجه به اهمیت تغذیه وریدی و نوع امولسیون چربی مورد استفاده در این بیماران، مطالعه حاضر با هدف مرور اثرات تجویز امگا3 در بیمارانICU  طراحی شده است. 

 

مواد و روشها: در موتور جست و جوی Pubmed با کلمات Omega 3، Fish oil  و parentral nutrition تعداد 354 مقاله بدست آمد پس از محدود کردن مطالعات به عنوان/ خلاصه و مطالعات انسانی، نهایتاً تعداد 66 مقاله در مورد سپسیس، تروما و جراحی انتخاب شد.

 

یافته ها: مصرف روغن ماهی سبب تغییر متابولیسم آراشیدونیک می شود. اکثر مطالعات انجام شده در بیماران مبتلا به سپسیس و تحت عمل جراحی، بیان می کنند که روغن ماهی سبب کاهش سطح التهاب و بهبود سایر پیامدهای بالینی در این بیماران می شود. همچنین مطالعات زیادی اثر مفید تجویز روغن ماهی بر طول مدت بستری و نیاز به آنتی بیوتیک در بیماران با ترومای چندگانه یا آسیب سر را تایید کرده اند.  

نتیجه گیری: به نظر می رسد که تجویز روغن ماهی در بیماران بستری در ICU  با کاهش سطح التهاب، طول مدت بستری و بهبود پیامدهای بالینی ناشی از التهاب مرتبط است.

 
واژه‌های کلیدی: روغن ماهی، تغذیه وریدی، بخش مراقبت ویژه، التهاب، سپسیس، آسیب سر، جراحی دستگاه گوارش
متن کامل [PDF 500 kb]   (1952 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1391/11/11 | پذیرش: 1392/4/19 | انتشار: 1393/5/18



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16 - ویژه نامه شماره 1 برگشت به فهرست نسخه ها