:: دوره 14، شماره 6 - ( 8-1391 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1391؛ دوره 14 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف دوزهای بالای نیاسین با دیابت نوع2
مهدیه نیکنام،* ، زمزم پاکنهاد
چکیده:   (6770 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت نوع 2 با مقاومت انسولینی، اختلال در ترشح انسولین، هیپرگلیسمی و استرس اکسیداتیو شناخته می شود. از آنجائیکه افزایش شیوع دیابت نوع 2 همزمان با گسترش غنی سازی مواد غذایی با نیاسین در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مشاهده شده است، این امکان وجود دارد که مصرف دوزهای بالای نیاسین، به عنوان یک عامل خطرزای محیطی در ایجاد دیابت نوع2 نقش داشته باشد. لذا ‌این مطالعه با هدف، مروری بر مطالعات پیشین جهت بررسی ارتباط بین مصرف دوزهای بالای نیاسین و خطر دیابت نوع2 انجام شده است.
مواد و روشها: جستجو در pubmed و Science direct با کلید واژه های Niacin،Diabetes ،Oxidative stress ، Insulin resistance و Obesity صورت گرفت و نتایج انواع مطالعات حیوانی و انسانی انجام شده در این زمینه تا سال 2011 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج بررسی ها نشان داد که نیاسین از طریق افزایش شاخص های استرس-اکسیداتیو، مقاومت انسولینی را افزایش داده و هیپرانسولینمیا ایجاد می شود. سپس، بهبود شاخص های استرس اکسیداتیو، توسط سیستم های آنتی اکسیدانی منجر به افزایش حساسیت انسولینی و متعاقب آن هیپوگلیسمی می شود. هیپوگلیسمی پس از صرف غذا نیز با تحریک اشتها به دریافت مقادیر بالای انرژی و چاقی منجر می شود. افزایش شاخص های استرس-اکسیداتیو، مقاومت انسولینی و چاقی در طولانی مدت، از طریق تحریک مداوم سلول های بتای پانکراس، می تواند به ایجاد دیابت نوع 2 منجر شود.
نتیجه گیری: کاهش دریافت نیاسین از طریق کاهش مصرف غذاهای غنی از نیاسین و غذاهای غنی سازی شده با نیاسین، شاید بتواند یک مداخله درمانی و پیشگیری کننده از دیابت نوع2 باشد.
واژه‌های کلیدی: نیاسین، دیابت، مقاومت انسولینی، استرس اکسیداتیو، چاقی
متن کامل [PDF 655 kb]   (1549 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/17 | انتشار: 1393/3/17


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 6 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها