[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 3-1388 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1388؛ دوره 11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضددردی پیوند داخل نخاعی بخش مرکزی آدرنال به همراه استفاده از هیستوگرانین در موشهای صحرائی نوروپاتیک
فریناز نصیری نژاد،* ، ژاکلین سیگن
چکیده:   (6450 مشاهده)
سابقه و هدف: درد نوروپاتی بدنبال ایجاد آسیب به سیستم اعصاب محیطی و یا مرکزی ایجاد می شود. با وجود کثرت افراد مبتلا به آن هنوز راه درمانی مناسبی پیشنهاد نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر ضد دردی حاصل از تزریق هیستوگرانین به همراه پیوند بافت مرکزی آدرنال به داخل نخاع در یک مدل درد نوروپاتی طراحی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 20 سر موش صحرایی نر استفاده شد. در ابتدای آزمایش حیوانات به 2 گروه 10 تایی تقسیم شدند. یک هفته بعد از انجام عمل آسیب عصبی (Chronic constriction injury=CCI ) بافت مرکزی آدرنال و یا عضله مخطط در فضای زیر عنکبوتیه در ناحیه کمری پیوند شد و یک هفته بعد از پیوند (هفته دوم بعد از عمل آسیب عصبی) حیوانات دوزهای متفاوتی از هیستوگرانین ( 0.5µg/10ml ، 1، 3، 6) و یا نرمال سالین بصورت داخل نخاعی دریافت کردند. جهت سنجش میزان درد تست های رفتاری قبل از CCI ، قبل از عمل پیوند، قبل از تزریق و 10 دقیقه پس از تزریق هیستوگرانین انجام گردید.
یافته ها: انجام CCI باعث ایجاد اختلالات حسی در حیوانات شد. در حیواناتی که به همراه پیوند بافت آدرنال، 5/0 میکروگرم هیستوگرانین دریافت کرده بودند آستانه حس حرارتی و مکانیکی به ترتیب 6/0±3/9 و1/1±5/9 ثانیه بود که نسبت به زمان قبل از تزریق افزایش یافته بود (05/0>p). در حالیکه تزریق 6 میکروگرم هیستوگرانین تفاوت معنی داری را در آستانه حس مکانیکی و حرارتی نسبت به زمان قبل از تزریق نشان نداد. در حیواناتی که پیوند عضله دریافت کرده بودند آستانه حس حرارتی در مقادیر بالاتر از هیستوگرانین افزایش یافته بود. بطوری که آستانه حس حرارتی بدنبال تزریق 3 میکروگرم از هیستوگرانین از 4/0±4/6 ثانیه به 9/0±9 ثانیه رسیده بود که نسبت به قبل از تزریق افزایش داشت (05/0>p). چنین تفاوت معنی داری در حیواناتی که پیوند بافت آدرنال دریافت کرده بودند در مقادیر کمتر وجود داشت (05/0>p).
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان دهنده اثر وابسته به میزان هیستوگرانین در کاهش درد بدنبال پیوند بافت مرکزی آدرنال می باشد و تزریق مقادیر اندک آن همراه با پیوند بافت مرکزی آدرنال می تواند باعث تقویت عمل پیوند گردد. بر این اساس استفاده از مقادیر اندک هیستوگرانین به همراه پیوند بافت مرکزی غده آدرنال می تواند راه درمانی مناسبی جهت از بین بردن درد کرونیک به حساب آید.
واژه‌های کلیدی: هیستوگرانین، هیپرآلجزایای مکانیکی، هیپرآلجزیای حرارتی، بخش مرکزی آدرنال
متن کامل [PDF 1931 kb]   (1831 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/14 | انتشار: 1393/3/14


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasirinejad, F, Sagen J. Analgesic Effect of Intrathecal Transplantation of Adrenal Medullary Tissue and Histogranin in Neuropathic Rats. J Babol Univ Med Sci 2009; 11 (2) :16-24
URL: http://jbums.org/article-1-3123-fa.html

نصیری نژاد، فریناز، سیگن ژاکلین. اثر ضددردی پیوند داخل نخاعی بخش مرکزی آدرنال به همراه استفاده از هیستوگرانین در موشهای صحرائی نوروپاتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1388; 11 (2) :16-24

URL: http://jbums.org/article-1-3123-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645