[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 2، شماره 5 - ( 4-1379 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1379؛ دوره 2 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع و علل سزارین در شهرستان بابل، 1377
محبوبه فرامرزی* ، افسانه بختیاری ، طاهره نظری
چکیده:   (11545 مشاهده)
سابقه و هدف: سزارین یکی از شایع ترین اعمال جراحی است که شیوع آن در بسیاری از مراکز درمانی رو به افزایش است. میزان مرگ و میر آن هفت برابر زایمان طبیعی و عوارض آن نیز بیشتر از زایمان واژینال است. از شیوع سزارین در شهرستان بابل اطلاعی در دست نیست. بنابراین با داشتن شیوع و علل سزارین و برنامه ریزی در جهت کاهش آن می توان به یکی از سیاست های وزارت بهداشت و درمان یعنی کاهش شیوع سزارین و ترویج زایمان طبیعی دست یافت. مواد و روش ها: بمنظور تعیین شیوع سزارین، کلیه زایمان های انجام شده در بیمارستان های یحیی نژاد و حضرت فاطمه زهرا (س)، بابل کلینیک و ولی عصر طی سال 1377 مورد مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی علل سزارین به روش نمونه گیری تصادفی 700 مورد سزارین انجام شده در ماه های دی، بهمن، اسفند (350 مورد در هرکدام از مراکز دولتی و غیر دولتی) انتخاب گردید. پرسشنامه مربوط به مشخصات با پرسش از بیمار و اطلاعات مربوط به علت سزارین از پرونده تکمیل گردید. یافته ها: شیوع سزارین در مراکز دولتی 40.5% و در مراکز غیر دولتی شهرستان بابل 50% بود. مهمترین علل سزارین در جامعه مطالعه شده به ترتیب عبارتند از سزارین قبلی 30.9 درصد (36.6% دولتی، 25.1% غیر دولتی)، عدم تناسب سر و لگن و عدم پیشرفت زایمان 28 درصد (24.2% در مقابل 31.8%)، دیسترس جنینی و دفع مکونیوم 12.3 درصد (16.6% در مقابل 8%)، تمایل بیمار 11.9 درصد (4% در مقابل 19.7%)، پرزانتاسیون معیوب 5.1 درصد (8% در مقابل 2.2%)، حاملگی پرخطر 4.5 درصد (7.4 در مقابل 1.6%) و بستن لوله 2.1 درصد (2% در مقابل 2.2%). نتیجه گیری: شیوع سزارین در بیمارستان های دولتی از غیر دولتی بیشتر و در شهرستان بابل افزایش چشمگیری نسبت به سایر مراکز دارد. اختلاف معنی دار علل سزارین در مراکز دولتی و غیر دولتی نشان می دهد که در مراکز خصوصی تمام موارد سزارین با اندیکاسیون طبی صورت می گیرد. با توجه به اینکه شایعترین علت سزارین، سزارین اولیه است و همچنین تمایل بیمار از علل مهم سزارین بخصوص در مراکز خصوصی است توصیه می گردد از طریق رقت و بررسی بیشتر در سزارین اولیه و همچنین صبر و حوصله بیشتر برای زایمان واژینال و ترویج مزایای آن، میزان سزارین را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: سزارین، شیوع، علل
     
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/4 | انتشار: 1393/3/4


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faramarzi M, Bakhtiari A, Nazari T. The study on prevalence and causes of cesarean section in Babol, 1998. J Babol Univ Med Sci 2000; 2 (5) :53-56
URL: http://jbums.org/article-1-2924-fa.html

فرامرزی محبوبه، بختیاری افسانه، نظری طاهره. بررسی شیوع و علل سزارین در شهرستان بابل، 1377. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1379; 2 (5) :53-56

URL: http://jbums.org/article-1-2924-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 5 - ( 4-1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645