:: دوره 9، شماره 5 - ( 9-1386 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1386؛ دوره 9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی میزان ریزنشت آپیکال در اطراف ایمپلنت های اندودنتیک سمان شده با Mineral Trioxide Aggregate
سعید مرادی ، آرمیتا روحانی ، مجید اکبری
چکیده:   (6658 مشاهده)
سابقه‌ و هدف‌: ایمپلنت های اندودنتیک گسترش فلزی ریشه دندان با استفاده از یک پست آماده شده می باشند که برای نگهداری دندان هایی که راهی به جز اکسترکشن ندارند به کار می روند. یکی از مهمترین علل شکست این ایمپلنتها اشکال در رسیدن به سیل آپیکال مناسب بین ایمپلنت و انتهای ریشه می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ریزنشت اپیکال در اطراف ایمپلنت های اندودنتیک که سیل آنها توسط MTA تقویت شده انجام گرفته است .
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی از 28 دندان سنترال انسیزور و کانین ماگزیلاری تازه کشیده شده انسان استفاده گردید. پس از تمیز نمودن، کلیه دندانها در ماده پوتی کست شده، سپس از کست خارج گشته و از 3/1 میانی ریشه قطع شدند. پس از تهیه حفره دسترسی کانال ریشه با استفاده از فایلهای دستی و دریلهای پیزوریمر گشاد شدند به طوری که پیزوریمر از انتهای آپیکال رد گردید. دندان ها در کست قرار داده شد و ناحیه ای از کست در قسمت باکال مجاور انتهای ریشه برداشته شد به طوریکه دسترسی مشابه دسترسی انتهای ریشه حین جراحی بدست آید. سپس دندان ها به طور اتفاقی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه اول (A) ایمپلنت از طریق حفره دسترسی در کانال قرار داده شد و با استفاده از سمان گلاس آینومر سمان گردید. در گروه دوم (B) قبل از قرار دادن ایمپلنت، MTA در انتهای کانال پک گردید و سپس مجرایی در داخل آن ایجاد شده و پس از ست شدن MTA، ایمپلنت مشابه گروه A در کانال قرار داده شد و با استفاده از سمان گلاس اینومر سمان گردید. حفره دسترسی در تمام دندانها مسدود شد و تمام سطح آنها بجز 2 میلیمتری آپیکال با دو لایه لاک ناخن پوشانده شد. جهت آزمایش نشت از ناحیه آپیکال از محلول فوشین استفاده گردید. پس از برش طولی دندانها اندازه گیری نفوذ رنگ توسط استریومیکروسکوپ با دقت دهم میلیمتر انجام شد.
یافته ها: میانگین نفوذ رنگ در گروه A و B به ترتیب 32/0 و 22/0 میلیمتر می باشد. میانگین نفوذ رنگ در گروه A به طور معنی داری بیشتر از گروه B می باشد (0.05>p).
بحث‌ و نتیجه‌گیری: اربرد MTA سبب بهبود سیل آپیکال اطراف اندودنتیک ایمپلنت می گردد که موجب بالا رفتن میزان موفقیت در استفاده از ایمپلنت خواهد گردید.
واژه‌های کلیدی: ایمپلنت اندودنتیک، MTA، ریزنشت، استنلس استیل
متن کامل [PDF 260 kb]   (1662 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/12 | انتشار: 1393/3/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 5 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها