[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۲ نتیجه برای تیرگر

آرام تیرگر،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۷۸ )
چکیده

سابقه و هدف: آنچه که در سال های اخیر در رابطه با سیستم آموزشی و چگونگی تربیت نیروی متخصص مورد اتفاق نظر قرار گرفته، آموزش بر پایه نیازهای واقعی جامعه است که آموزش پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. لذا با توجه به رشد فزاینده نیروی کار و ساعات کار در جوامع مختلف و از جمله کشور ما، برآن شدیم تا با بررسی وضعیت آموزش بهداشت حرفه ای در دانشکده های پزشکی تحت پوشش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به بررسی وضعیت آموزش دانشجویان بپردازیم. مواد و روش ها: مطالعه ای به صورت توصیفی جهت این بررسی طراحی و در این راستا پرسشنامه ای به کلیه دانشکده های پزشکی ارسال شد. یافته ها: از مجموع ۴۳ دانشکده مورد مکاتبه، ۳۰ دانشکده به پرسشنامه ها پاسخ گفتند که از میان آنها ۲۸ دانشکده دارای برنامه آموزش بهداشت حرفه ای برای دانشجویان پزشکی بودند. میانگین ساعت آموزشی در آنها ۳±۴,۲ ساعت و آموزش در ۱۲ مورد تنها در قالب آموزش نظری در کلاس درس یا کارگاه کارآموزی و کارورزی بهداشت بودند. در ۱۶ دانشکده علاوه بر آموزش نظری، بازدید از مراکز صنعتی نیز در برنامه آموزشی وجود داشته است، در ۱۵ مورد جز ارائه نظری مطالب، هیچگونه وسیله کمک آموزشی در اختیار نبوده و در ۱۸ مورد پیشنهاد به تنظیم برنامه مدون و افزایش ساعات تدریس و ایجاد واحد درسی مجزا توسط برنامه ریزان و افزایش جنبه های عملی آموزش توصیه گردیده بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه، کمیت و کیفیت مطالب آموزشی در خصوص بهداشت حرفه ای جهت دانشجویان پزشکی نامطلوب به نظر رسیده و با احتمال قریب به یقین منجر به تربیت آموزش گیرندگانی که قابلیت رفع نیازهای واقعی جامعه را داشته باشند (در خصوص نیازهای بهداشتی درمانی نیروی کار) نخواهد شد. لذا بازنگری در برنامه های فوق امری ضروری به نظر می رسد.
سودابه تیرگر طبری،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۷۸ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری لیپوئید پروتئینوزیس یک بیماری نادر، با توارث اتوزوم مغلوب است که با پاپول های پایدار غیر التهابی در پوست و غشاهای مخاطی مشخص می شود. پاپول ها حاصل تجمع مواد مشابه مامبران پایه (Basement Membrane) در بافت های همبند مختلف هستند. پاتوژنز بیماری تاکنون کاملا روشن نشده است. درمان آن غیر اختصاصی و علامتی است و گزارشاتی از موارد موفق درمان با دی متیل سولفوکساید و Etretinate وجود دارد. معرفی بیمار: مورد گزارش دختر بچه ۹ ساله که با ضایعات تیپیک پوستی به صورت بثورات پایدار لبه پلک ها، ضایعات زخمی و دلمه دار و اسکارگذار پوست و خشونت صدا مشاهده گردید. تشخیص بالینی با بیوپسی پوست به اثبات رسید. درمان: بیمار به مدت ۶ ماه تحت درمان با کپسول Etretinate قرار گرفت که ضایعات زخمی و دلمه دار و هیپرکراتوتیک از بین رفت و مقدار و ضخامت ضایعات پاپولر لبه پلک و خشونت صدا کاهش یافت.
آرام تیرگر، محمود حاجی احمدی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۷۸ )
چکیده

سابقه و هدف: سهم بزرگی از برنامه های مربوط به تنظیم خانواده در مناطق روستایی به عهده بهورزان می باشد. بنابراین به منظور ارزیابی عملکرد خود بهورزان در زمینه تنظیم خانواده به بررسی رفتارهای باروری کلیه بهورزان متاهل شهرستان بابل پرداخته شد. مواد و روش ها: جهت اینکار پرسشنامه ای توسط پژوهشگر تهیه و توسط ۱۷۱ بهورز متاهل تکمیل شد و داده های مربوطه نهایتا با استفاده از تست آماری Chi-square و آزمون t آنالیز شدند و در صورتی که ارزش P از ۰,۰۵ کمتر بوده تفاوت ها معنی دار تلقی شدند. یافته ها: نتایج بدست آمده از این بررسی نشان می دهد که میانگین سنی بهورزان ۳۰.۰۱ سال (بهورزان مرد ۳۲.۰۱ و بهورزان زن ۲۸.۶۶ سال) و میانگین تعداد اولاد آنها ۲.۰۳ نفر بوده که بهورزان زن با برخورداری از میانگین تعداد اولاد (۱.۷ نفر) نسبت به بهورزان مرد (همسر بهورزان مرد) (۲.۷ نفر)، الگوی مناسبتری از رفتارهای باروری را نشان داده اند (P<۰.۰۰۵). ضمنا بهورزان زن با برخورداری از میانگین سن ازدواج کمتر (P<۰.۰۰۱) نسبت به همسر، میانگین اولین حاملگی بالاتر (P<۰.۰۰۱) همچنین میانگین فاصله موالید و فاصله دو حاملگی آخر طولانی تر (P<۰.۰۲۵) از رفتارهای باروری بهتری برخوردار بوده اند که البته انجام آزمون های آماری بجز یک مورد (میانگین فاصله موالید) بیانگر اختلاف معنی داری بین دو گروه یاد شده می باشد. بررسی بر روی روش های تنظیم خانواده نشان داد که تنها ۵۷.۴% از بهورزان از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده نموده و ۲۸.۴% از آنها از روش های غیر مطمئن استفاده می کنند. ضمنا ۱۴.۲% از بهورزان به دلایل مختلف چون نازایی، حاملگی یا تازه عروس و تازه داماد بودن از هیچ روشی استفاده نمی کردند. نتیجه گیری: بطور کلی رفتارهای باروری بهورزان زن بهتر از بهورزان مرد (همسر بهورزان مرد) و در مجموع مطلوب تر از زنان روستایی مناطق دیگر استان بوده است.
آرام تیرگر، ، رضا صالحی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده

سابقه و هدف: بهداشت حرفه ای به عنوان جزئی از خدمات بهداشتی اولیه (PHC) و وضع قوانین مربوط به تامین سلامت نیروی کار، پزشکان عمومی را به یکی از اصلی ترین ارائه کنندگان خدمات فوق مبدل نموده است. این مطالعه بمنظور بررسی میزان آگاهی و مواجهه پزشکان عمومی شهرستان بابل در رابطه با بهداشت حرفه ای در سال ۱۳۷۸ انجام پذیرفته است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی کلیه پزشکان عمومی شهرستان بابل در نیمه دوم سال ۱۳۷۸ انجام گرفت. داده های مطالعه از طریق پرسشنامه و یا مراجعه مستقیم به مطب ها جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از ۱۸۳ پزشک عمومی شهرستان بابل، ۱۴۹ نفر در این بررسی شرکت نموده و سایرین به دلایل مختلف از جمله امتناع یا ادامه تحصیل وارد مطالعه نشده اند. از میان پزشکان مورد بررسی، ۶۹% با علم بهداشت حرفه ای آشنایی داشته اند. ۷۹,۶% از سوی بیمارانشان در خصوص عوارض ناشی از کار مورد سوال قرار گرفته و ۸۵% با بیمارانی روبرو شده اند که به تشخیص آنها بیماریشان ریشه در شغل داشته است. ۱۰ درصد در زمان بررسی یا در گذشته، با صنایع در خصوص تامین سلامت نیروی کار همکاری داشته و ۸۴% در رابطه با فراگیری مطالب بهداشت حرفه ای احساس نیاز کرده اند. ۶۰ درصد از پزشکان آموزش های دوران تحصیل خود را با نیازهای پس از فراغت از تحصیل منطبق ندانسته اند. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، بازنگری در برنامه های مربوط به آموزش بهداشت حرفه ای و ارائه مطالب متناسب با نیازهای جامعه جهت دانشجویان پزشکی ضروری بنظر می رسد.
سودابه تیرگر طبری ، محمود حاجی احمدی،، ناهید قلی نژاد، زهرا طالب زاده نوری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۰ )
چکیده

سابقه و هدف: هیرسوتیسم افزایش رشد موهای ترمینال و وابسته به آندروژن در زنان می باشد که در نواحی چانه، لب فوقانی، گونه ها، قسمت مرکزی قفسه سینه، اطراف نوک پستان ها، قسمت تحتانی شکم و نواحی داخلی ران ها مشاهده می گردد. هیرسوتیسم می تواند به دلایل ایدیوپاتیک، مشکلات تخمدانی، غدد فوق کلیه، غده هیپوفیز و مصرف داروها رخ دهد. اهداف این مطالعه بمنظور تعیین فراوانی هیرسوتیسم در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بابل در نیم سال اول سال تحصیلی ۷۹-۱۳۷۸ و تعیین ارتباط با اختلالات قاعدگی، آکنه، آلوپسی آندروژنیک، هیپرتریکوز و سابقه خانوادگی هیرسوتیسم در افراد به تفکیک سن صورت گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی با روش مقطعی با استفاده از پرسشنامه بصورت سرشماری در نیم سال اول تحصیلی ۷۹-۱۳۷۸ در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Chi-square استفاده گردید. یافته ها: از ۶۰۷ دانشجوی دختر ۴۶۲ دانشجو در این مطالعه شرکت کردند. در کل ۳۱,۶% دچار هیرسوتیسم بودند. در کل جمعیت ۳۰۶ نفر (۶۷%) در محدوده سنی ۲۳-۲۰ سال قرار داشتند. ۳۸% افراد هیرسوت دچار اختلال قاعدگی، ۴۹% مبتلا به آکنه، ۳۴% دچار آلوپسی آندروژنیک، ۲۸% دچار هیپرتریکوز و ۲۸% سابقه خانوادگی هیرسوتیسم داشتند که ارتباط معنی داری بین فراوانی هیرسوتیسم و موارد فوق بدست آمد. نتیجه گیری: با توجه به ارتباط معنی دار بین هیرسوتیسم با اختلال قاعدگی، آکنه، آلوپسی آندروژنیک، هیپرتریکوز و سابقه خانوادگی هیرسوتیسم، علاوه بر مسائل نژادی و ایدیوپاتیک باید به ابتلا زمینه ای افراد به تخمدان پلی کیستیک توجه نمود.
سودابه تیرگر طبری، ، کریم اله حاجیان،، سیدزهرا سیف اله پورلداری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۸۲ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری زگیل از بیماری های شایع پوستی است که در اثر ویروس پاپیلومای انسانی رخ می دهد حداکثر بروز آنها در سنین ۱۶-۱۲ سالگی می باشد و در پشت دست و پاها شایع می باشد. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی زگیل سر و صورت و دست و پا در سطح مدارس راهنمائی دخترانه شهر بابل در طول سال تحصیلی ۷۹-۱۳۷۸ انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی با نمونه گیری تصادفی و انجام معاینه بالینی و ثبت اطلاعات در پرسشنامه از مدارس راهنمایی دخترانه شهر بابل در سال تحصیلی ۷۹-۱۳۷۸ انجام پذیرفت. یافته ها: از ۳۰۰ مورد بررسی شده ۴۵ نفر (۱۵%) مبتلا به زگیل و ۷۶ نفر (۲۵%) سابقه بیماری زگیل را داشتند. شایعترین نوع زگیل، زگیل معمولی و بیشترین منطقه درگیر ناحیه دست و حداکثر تعداد آن نیز ۱ عدد بوده است. حداکثر موارد ابتلا به بیماری در ۱۴ سالگی مشاهده گردید. نتیجه گیری: تعیین فراوانی بیماری در سطح جامعه می تواند در بهبود روش های پیشگیری و درمان بیماری موثر باشد.
سودابه تیرگر طبری،، کریم اله حاجیان، علیرضا نادری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۳ )
چکیده

سابقه و هدف: خود درمانی یکی از مسائل مهم بهداشتی است که می تواند منجر به مشکلات اقتصادی و درمانی گردد. در بیماری های پوستی موارد فراوانی از خود درمانی مشاهده می گردد. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی خود درمانی در معلمین شهر بابل در برخورد با ضایعات پوستی در سال ۸۰-۱۳۷۹ انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی ۳۳۷ معلم شهر بابل در سال تحصیلی ۸۰-۱۳۷۹ انجام پذیرفت. با نمونه گیری خوشه ای تصادفی یافته ها از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری Chi-square تجزیه و تحلیل و P<۰,۰۵ معنی دار تلقی شد. یافته ها: از ۳۳۷ نفر ۱۸۱ نفر (۵۳.۷%) زن و ۱۵۶ نفر (۴۶.۳%) مرد بودند. خود درمانی در ۲۷ نفر (۸.۳%) مشاهده گردید که بین خود درمانی معلمین با توجه به سن، میزان تحصیلات، جنس، تعداد فرزندان و مقطع تدریس اختلاف معنی داری وجود نداشت. ولی در مجردین فراوانی خود درمانی بیشتر از متاهلین بصورت معنی دار مشاهده شد (P=۰.۰۲). در برخورد با ضایعات پوستی ۲۶۷ نفر (۷۹.۲%) مراجعه به متخصص پوست، ۳۷ نفر (۱۱%) مراجعه به پزشک عمومی و ۶ نفر (۱.۸%) مراجعه به مربی بهداشت مدرسه را ذکر کردند. نتیجه گیری: فراوانی خود درمانی در برخورد با ضایعات پوستی در معلمین شهر بابل کم است. این امر می تواند به عنوان نکته مثبتی در بهبود آموزش بهداشت در کل جامعه محسوب شود.
محمدعلی شاکریان ، سودابه ، تیرگرطبری، ،محمود حاجی احمدی، ، حبیب اله ، خوشبخت، سید داوود حسینی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده

سابقه و هدف: تینا ورسیکالر یکی از عفونتهای شایع پوستی در مناطق گرم و مرطوب می باشد که به دلیل ظاهر نازیبای آن بخصوص در جوانان مورد توجه قرار می گیرد. این مطالعه جهت تعیین فراوانی این بیماری در پسران دبیرستانهای بابل انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی مقطعی روی ۲۰۶۴ دانش آموز به روش خوشه ای تصادفی انجام گردید. اطلاعات از طریق پرسشنامه و معاینه دانش آموزان جمع آوری و ثبت گردید.
یافته ها: از ۲۰۶۴ دانش آموز مورد مطالعه که ۹۱% در شهر و ۹% در روستا زندگی می کردند ۲/۸% به تینا ورسیکالر مبتلا بودند که ۹۴% مبتلایان ساکن شهر و ۶% در روستا سکونت داشتند. معاینه بالینی دانش آموزان در فصل بهار انجام شد. ۷/۱۱% سابقه خانوادگی مثبت و در ۳/۸۸% سابقه خانوادگی منفی بود. در ۵/۲۹% بیماران استحمام هفته ای یکبار و در ۵/۷۰% هفته ای دوبار یا بیشتر بود. شیوع ضایعات در سر و گردن ۴۰% در سینه و پشت ۵/۴۳% و در سایر نقاط ۵/۱۶% بود.
نتیجه گیری: با توجه به فراوانی بالای بیماری (حدود ۱۰%) در میان پسران دبیرستانی، بررسی اپیدمیولوژیک بیماری در مناطق مختلف و سایر رده های سنی و همچنین آموزش روشهای پیشگیری بیماری توصیه می گردد.
فریده گلبابایی، محمود حیدری، آرام تیرگر،، عباس، رحیمی فروشانی، سیدجمال الدین شاهطاهری،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: وسایل حفاظت فردی از جمله تجهیزات متداول برای کنترل مواجهه با عوامل زیان آور محیط کار هستند. نظر به ارزش حیاتی فیلترهای ماسک های تنفسی تحت شرایط خطرناک مانند مواجهه با ترکیبات سرطانزای کروم، هدف از این مطالعه بررسی اثر عوامل موثر بر کارایی فیلترهای ماسک های تنفسی در ربایش میست کروم شش ظرفیتی می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، تراکم یکنواختی از مسیت کروم در مقیاس آزمایشگاهی تولید و تحت شرایط مختلفی از تراکم میست (۲۵/۱ و ۵/۲ میلی گرم بر متر مکعب)، رطوبت نسبی (۵۰ و ۸۰ درصد)، و دما (۵-۰ و ۴۰-۳۵ درجه سانتیگراد) از دو نوع فیلتر استاندارد عبور داده شد. ۳۸۴ نمونه منطبق با روش استاندار NIOSH۷۶۰۰ در بالادست و پایین دست فیلترها جمع آوری و به ترتیب توسط روش های اسپکتروفتومتری و پلاسما جفت القایی تجزیه شد.
یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که علاوه بر اثر نوع فیلتر بر کارایی حذف مسیت کروم شش ظرفیتی، افزایش تراکم آلودگی و رطوبت نسبی با افت قابل ملاحظه ای به ترتیب برابر با ۵۳/۰% و ۴۲/۰% برکارایی حذف همراه بوده است (۰۰۱/۰>p). اما دما اثر معنی داری بر کارایی فیلتر نشان نداد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در مواجهه با مسیت کروم شش ظرفیتی، کارایی فلیتر ماسک تنفسی به شکل قابل ملاحظه ای تحت تاثیر نوع فلیتر، رطوبت نسبی و تراکم آلودگی قرار دارد و افزایش رطوبت و تراکم مسیت از کارایی فیلترها می کاهد.
آرام تیرگر ، موسی یمین فیروز،، علی نیکخواه، ، اشرف السادات موسوی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ویژه نامه ۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

خلاصه
سابقه و هدف: یکی از شیوه های ردیابی منابع مورد استفاده و ارزشیابی وضعیت بهره برداری از آنها تحلیل استنادی است و پایان نامه ها یکی از اسناد معتبر و کارنامه فعالیتهای علمی- پژوهشی هر دانش آموخته ای بشمار می آیند. نظر به اهمیت دسترسی و استفاده از منابع فقهی یا دیگر منابع مذهبی در زمان تدوین پایان نامه ها، این مطالعه به منظور بررسی میزان استفاده از قرآن یا دیگر منابع فقهی در پایان نامه های دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی انجام شد.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی کلیه پایان نامه های فارغ التحصیلان رشته پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل از آغاز سال ۱۳۸۵ تا انتهای تابستان سال ۱۳۹۰ به اجرا در آمد. به منظور جمع آوری اطلاعات، از بخش منابع پایان نامه ها رونوشتی تهیه و اطلاعات کتابشناختی استنادها درون برگه های از پیش تهیه شده توسط تیم پژوهش که در مطالعه مشابهی استفاده شده بود، ثبت گردید. جهت پردازش داده ها از شاخص های آمار توصیفی استفاده شد.
یافته ها: در ۵۱۱ پایان نامه مورد بررسی، ۲۰۷۷۶ منبع علمی مورد استفاده قرار گرفت (۵۶ پایان نامه پزشکی و ۱۵۵ پایان نامه دندانپزشکی)، از این تعداد تنها ۱۹ منبع مرتبط با مضامین مذهبی تشخیص داده شد که اصلی ترین نوع منابع مصرفی (۷۴%) به صورت کتاب بوده است. میانگین سن منابع مورد استفاده ۳/۱۰±۷۹/۱۱ سال بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که در تدوین پایان نامه های پزشکی و دندانپزشکی نیز از منابع مذهبی استفاده می شود، اما میزان استفاده از آن محدود می باشد. بهره گیری از منابع مذهبی بعنوان منبع مورد استناد در پایان نامه های فارغ التحصیلان پزشکی و دندانپزشکی بسیار محدود بوده است.

حسینعلی اصغرنیا، آرام تیرگر، عبدالایمان عموئی، سیده حوریه فلاح، ثریا خفری، علی اکبر محمدی، فاطمه پیکارپرسان، داود رحیمی، سیدبابک بیکائی، زیبا شیرخانی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: نظر به ضرورت آرامش بیمار در بیمارستان، تراز صوت بیش از حد مجاز می تواند موجب تشدید بیماری و اثر منفی روی کارکنان گردد. لذا این مطالعه به منظور بررسی میزان آلودگی صوتی در بیمارستانهای دولتی بابل انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه مقطعی در بهار ۱۳۹۱ در بیمارستانهای دولتی بابل انجام شد. با استفاده از صداسنج مدل ۳۰۳:Cr irrusC ساخت انگلستان تراز فشار صوت با ملاک قرار دادن به ترتیب ۳۵ و ۳۰ دسی بل شبکه A بعنوان مقادیر آستانه مجاز صوت در روز و شب، اندازه گیری شد. نمونه گیری در بخشهای اورژانس، اتاق عمل و مراقبتهای ویژه در روز عادی و تعطیل و صبح، ساعت ملاقات و عصر انجام شد. یافته ها: میانگین تراز صدا در بخشهای مختلف در شیفت صبح روزهای عادی و تعطیل به ترتیب ۳۰۳/۷±۶۴/۸۸ و ۴۳۵/۶±۷۱/۶۱ و در ساعت ملاقات روزهای عادی و تعطیل ۴۴۷/۹±۶۲/۱۷ و ۰۹۵/۵±۶۲/۵۱ و در شیفت عصر روزهای عادی و تعطیل ۶۹۷/۹±۵۷/۶۰ و ۸۴۲/۸±۵۹ دسی بل بود. بین تراز صدا در صبح و عصر روزهای عادی و تعطیل در بیمارستانهای مورد نظر اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰>P) ولی در ساعات ملاقات در این دو روز اختلاف معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود که تدابیر لازم در جهت کاهش و کنترل صوت همراه با اطلاع رسانی و آموزش به پرسنل با هدف ارتقاء کیفیت خدمات در مراکز درمانی و تامین محیط کاری سالم تر برای پرسنل آنها بعمل آید
یداله زاهدپاشا، موسی احمدپور کچو، ، احسان علائی، رباب فروزش، مریم رسولی، آرام تیرگر، کریم اله حاجیان،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: نور و صدا از منابع بالقوه آسیب رسان به نوزاد می باشند. نور زیاد (بیش از حد استاندارد) باعث آسیب به شبکیه، اختلال در الگوی خواب، اختلال در سیکل سیرکادین و اختلال در رشد نوزاد می شود. تغییرات فیزیولوژیک در پاسخ به صدا مثل نوسان در ضربان قلب، فشار خون، تعداد تنفس و اشباع اکسیژن از اثرات سوء صدا بر روی نوزاد هستند. این پژوهش با هدف بررسی مراقبت های پرستاری مرتبط با نور و صدا در بخشهای مراقبت ویژه نوزادان و مقایسه آن با استانداردهای موجود انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، ۳۱۲ مورد مراقبت پرستاری مرتبط با نور و صدا در بیمارستانهای کودکان امیرکلا و آیت اله روحانی مورد مشاهده و بررسی قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از چک لیست ۱۴ آیتمی حاوی اطلاعاتی مربوط به نحوه انجام مراقبت های استاندارد مرتبط با نور و صدا که مطابق با استانداردهای موجود بود جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نمره کل مراقبت های مرتبط با نور و صدا ۱۷/۵۴ درصد بوده و بطور معنی داری رعایت مراقبت ها بیشتر از عدم رعایت مراقبت ها بدست آمد که در این میان بیشترین میزان مطابقت مراقبتهای مورد مشاهده با استانداردها مربوط به آیتم ((استفاده نکردن از انکوباتور به عنوان سطحی برای نوشتن)) ۳/۹۳% و پایین ترین امتیاز، مربوط به آیتم ((در نظر گرفتن ساعت سکوت در هر شیفت)) ۵/۱۲% بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مراقبت های مرتبط با نور و صدا در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان در بیش از ۵۰% رعایت می شود که در سطح متوسط قرار دارد که آگاهی دادن کارکنان به اهمیت موضوع، استانداردکردن فضای فیزیکی بخش ها و کمبود امکانات و تجهیزات توصیه می شود.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4703