[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای کرمانی

معصومه طهماسبی زاده، عبدالایمان عمویی، سمیه گلباز، مهدی فرزادکیا، مجید کرمانی، میترا غلامی، حسینعلی اصغرنیا،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: شیرابه زباله حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات خطرناک آلی و آمونیوم است که می‌توانند موجب آلودگی آب­های سطحی و زیرزمینی گردند بنابراین بایستی پیش از تخلیه در محیط، جمع‌آوری و تصفیه شود. یکی از کم­هزینه­ترین روش­های تصفیه فاضلابهای آلوده، روش هضم بی­هوازی می­باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی کارایی هاضم بی‌هوازی در حذف همزمان   Chemical Oxygene Demand) COD) و آمونیوم از شیرابه محل دفن زباله است.

مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی یک هاضم بی­هوازی استوانه­ای شکل با قطر داخلی ۲۴۰ میلی­متر با حجم مفید۱۰ لیتر از ورقه پلکسی­گلاس ساخته و سپس با شیرابه محل دفن زباله قائم شهر بارگیری شد. تاثیر پارامترهای دما (دمای محیط، Ċ۳۵ و Ċ۵۵) و زمان­های‌ ماند هیدرولیکی مختلف (۱ تا ۵ روز) بر کارایی هاضم بی­هوازی در حذف COD و آمونیوم بررسی گردید.

یافته‌ها: در زمان ماند هیدرولیکی بهینه ۵ روز، حداکثر راندمان حذف  COD (اکسیژن مورد نیاز شیمیایی)(۹۴%)  و آمونیوم (۳۶%) به ترتیب در دمای ترموفیلیک و دمای محیط بدست آمد. افزایش زمان ماند هیدرولیکی تاثیر مثبتی بر کارایی هاضم در حذف ترکیبات آلی و آمونیوم داشت. افزایش دمای هاضم موجب افزایش حذف COD و کاهش حذف آمونیوم گردید.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج این هاضم بی‌هوازی می‌تواند به عنوان روشی مناسب و کارآمد جهت حذف مواد آلی از شیرابه محل دفن زباله استفاده شود اما با توجه به راندمان پایین حذف آمونیوم، به یک مرحله تصفیه هوازی تکمیلی جهت تصفیه پساب خروجی نیاز است.


الهه منصوری، شبنم کرمانی، اکرم علیزاده،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه وهدف: سلولهای بنیادی ژله­ وارتون می­توانند گزینه مناسبی برای تمایز و ترمیم آسیب­های بافت عصبی باشند. کشت سه بعدی با فراهم آوردن محیطی شبیه بدن نسبت به کشت دو بعدی مزیت دارد. هدف از این مطالعه تمایز عصبی این سلولها در محیط کشت سه بعدی پایه کیتوزان است.
مواد و روش­ ها: این مطالعه تجربی در ۴ گروه (کشت دو بعدی در حضور محیط تمایزعصبی و عدم حضور آن و کشت سه ­بعدی در حضور محیط تمایز عصبی و عدم حضورآن) بر روی سلولهای بنیادی ژله وارتون انسانی انجام شد. برای ساخت هیدروژل، هیدروکسی­اتیل­ سلولز با نسبت ۴/۸: ۰/۸(HEC: CH- β-GF) به محلول کیتوزان-بتاگلیسروفسفات اضافه شد. سلولهای بنیادی ژله ­وارتون پس از استخراج به روش آنزیمی از ژله وارتون نوزادان بیمارستان امام خمینی تهران و تایید به روش فلوسیتومتری به تعداد ۱۰۵Í۵ سلول در هر چاهک پلیت۲۴ خانه تحت تاثیر محیط کشت تمایزی در شرایط دو بعدی و سه بعدی به مدت ۴ روز کشت داده شدند. سپس بررسی کمی بیان ژنهای β-Tubulin III وNestin به عنوان دو مارکر و معیار سنجش تمایز عصبی و ژن β-actin (به عنوان کنترل داخلی و ژن معیار یا رفرنس) توسط Real time PCR انجام شد.
یافته­ ها: نتایج Real time PCR نشان داد، بیان ژنهای β-Tubulin III وNestin در سلولهای بنیادی ژله وارتون در حضور محیط تمایز عصبی در هر دو شرایط کشت سه بعدی (بیش از ۲ برابر) و دو بعدی (بیش از ۴ برابر) نسبت به عدم حضور آن افزایش معنی­ دار دارد (۰/۰۰۵p<). اما بیان این ژنها تحت تاثیر محیط تمایز عصبی در شرایط کشت سه بعدی نسبت به شرایط کشت دو بعدی به طور معنی­ داری (بیش از ۱/۵ برابر ) بیشتر بود (۰/۰۱p<).
نتیجه­ گیری: نتایج بدست آمده نشان داد تمایز عصبی در سلولهای بنیادی ژله ­وارتون در محیط کشت سه بعدی پایه کیتوزان بیشتر است.

شریعت کرمانی، فرانه مختارپور، سیدعلی سیدمجیدی، مریم قاسمپور،
دوره ۲۶، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: ماتریکس متالوپروتئینازهای عاجی (MMPs)، باند رزین- عاج و استحکام باند را تحت تاثیر قرار می‌دهند. از موادی که به عنوان مهار کننده (MMPs) معرفی شده امگا ۹ می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر امگا ۹ و کلرهگزیدین (CHX) بر دوام استحکام باند در بازه‌های زمانی متفاوت و تعیین الگوی شکست می‌باشد.
مواد و روش‌­ها: در این مطالعه آزمایشگاهی یک سوم تاجی ۴۵ دندان مولر سوم دائمی با دیسک قطع شدند و به طور تصادفی به ۳ گروه بدون پیش درمانی، پیش درمانی با CHX و پیش درمانی با امگا ۹ تقسیم گردیدند. پیش درمانی بعد از اچینگ و قبل از قرار دادن Single bond ۲ انجام شد. هر گروه به ۳ زیرگروه یک روز، ۳ و ۶ ماه تقسیم شد. یک بلاک کامپوزیتی به ضخامت ۴ میلی‌متر بر روی دندان قرار داده شد و با دستگاه برش نمونه‌هایی به ابعاد ۱×۱ میلی‌متر تهیه گردید و تست استحکام باند میکروکششی بر روی آنها صورت پذیرفت. الگوی شکست با Stereo microscope با بزرگنمایی ۴۰ بررسی شد.
یافته‌ها: در گروه پیش درمانی با CHX و امگا ۹ پس از ۲۴ساعت افزایش در استحکام باند معنی‌دار نبود. پس از ۳ ماه استحکام باند در گروه پیش درمانی با CHX (MPa۲/۶۴±۱۳/۴۰) به ‌طور معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل (MPa۳/۵±۱۰/۴۶) بالاتر بود (۰/۰۱۴=p)، همچنین در گروه پیش درمانی با امگا ۹ استحکام باند (MPa۲/۷±۱۳/۱۶) به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل (MPa۳/۵±۱۰/۴۶) بیشتر بود (۰/۰۲۸=p). میانگین استحکام باند میکروکششی در گروه‌های امگا ۹ و CHX طی دوره زمانی شش ماهه نسبت به دوره سه ماهه کاهش یافت، اما نسبت به بازه زمانی یک روزه افزایش یافت که معنی‌دار نبود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که پیش درمانی با امگا ۹ سبب افزایش استحکام باند رزین- عاج می‌شود که این افزایش تا ۳ ماه وجود داشت.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4660