۱۰ نتیجه برای رضازاده
نیلوفر جنابیان،، علی اکبر مقدم نیا،، اصغر رضازاده سرخ،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده
سابقه و هدف: حساسیت عاجی دندان یکی از مشکلات شایع در بیماران پریودنتال میباشد. امروزه از روشهای مختلفی نظیر درمانهای موضعی جهت تخفیف علایم و یا درمان حساسیتهای عاجی استفاده میشود که از این بین میتوان به ژل سدیم فلوراید یا نیترات پتاسیم اشاره نمود. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات درمانی دو ژل حاوی ماده مؤثر می باشد.
مواد و روشها: در یک کارآزمائی بالینی دوسوکور ۷۰ نفر از بیماران ۵۰-۳۰ ساله مراجعه کننده به بخشهای تشخیصو پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی که دارای حساسیت اولیه بودند، به شکل تصادفی ساده انتخاب شدند. ژل های مورد استفاده شامل سدیم فلوراید ۲۳/۱%، نیترات پتاسیم ۵% و پلاسبو بودند. درمان با ژل هفتهای یکبار به مدت چهار هفته انجام شد. دندانهای مورد مطالعه در روزصفر، در ماه اول هفتهای یکبار و تا سه ماه ماهی یکبار مورد معاینه قرار گرفتند وعلایم بیمار برحسب مقیاس Visual Analog Scale از ۱۰-۰ دستهبندی شدند.
یافتهها: در این مطالعه تمامی گروهها در طول درمان (از هفته اول تا چهارم) بهبود نسبی (کاهش شدت درد بینرتبه ۵-۳) حساسیت عاجی را گزارش نمودند. اما در جلسات پیگیری تنها اثرات درمانیدر گروههای سدیم فلوراید و نیترات پتاسیم باقی ماند و در گروه پلاسبو بیماران به تدریج حساسیتعاجی را مجددا تجربه نمودند. در هیچ یک از مقاطع زمانی معاینه دندان، اختلاف معنی داری بین گروهها مشاهده نشد. همچنین بین دو جنس و بین دو ژل حاوی ماده مؤثره داروئی از نظر آماری اختلاف معنی داری دیده نشد.
بحث و نتیجهگیری: ژل های دارای ماده مؤثره به نسبت پلاسبو تاحدی میتواند باعث کاهش درد حساسیت عاجی شود اما این اثرات در مورد ژلهای حاوی ماده مؤثره پس از قطع مصرف تداوم مییابد در حالیکه در مورد ژل های فاقد ماده مؤثره ادامه نمی یابد.
سیدربیع مهدوی، ، داریوش مسلمی، ، نوراله مختارپور، ، مهدی رضازاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
سابقه و هدف: امروزه طراحی درمان به اطلاعات سی تی اسکن ازنظر آناتومی و دزیمتری وابسته است. هدف از این مطالعه مقایسه پارامترهای دزیمتری (توزیع دز) بین طراحی درمان تصحیح شده و تصحیح نشده از نظر ناهمگنی دانسیته حجم مورد درمان براساس داده های سی تی می باشد.
مواد و روشها: در این طرح ۵۳ مورد درمان تومور سرو گردن، لگن و دیواره قفسه سینه شرکت داشتند. تمام موارد با دستگاه سی تی اسکن مشابه تصویربرداری شدند. طراحی درمان برای هر بیمار دو بار (قبل و بعد از تصحیح ناهمگنی) با سیستم طراحی درمان دو بعدی صورت گرفت. آنالیز آماری پس از محاسبه پارامترهای توزیع یکنواختی دز (Te)، دز متوسط (Davg)، دز حداقل (Dmin) و دز حداکثر (Dmax) برای حجم هدف و ارگان های در معرض خطر قبل و بعد ازاعمال تصحیح ناهمگنی انجام شد.
یافته ها: بطور خلاصه نسبت میانگین اختلاف پارامترهای دزیمتری قبل و بعد نسبت به میانگین بعد از تصحیح تعیین گردید. میانگین اختلاف Te برای لگن ۱,۵۹۰%- از میانگین بعد از تصحیح برآورد گردید (۳۰/۰=p). مقدار این اختلاف برای نواحی سر- گردن ودیواره قفسه سینه بترتیب صفر و ۱۳/۷% بدست آمد (۰۵/p<۰/۰۰۱) (p=۰). میانگین اختلاف Davg، Dmin و Dmax برای لگن به ترتیب ۹۹۳/۰%- (۵۰/۰=p=۰/۹۱)، ۸۹۰/۰%- (p) و ۲۹۰/۱% (۰۵/۰=p) بودند. میانگین اختلاف همین پارامترها در درمان ناحیه سر- گردن بترتیب ۰۱۲/۰% (۰۵/۰=p)، صفر (۹۹/۰=p) و صفر (۱=p) و در درمان دیواره قفسه سینه بترتیب ۶۵/۴% (۰۴۳/۰=p=۰/۳۷)، ۱/۷۹% (p) و ۶۱/۱%- (۱۰/۰=p) برآورد گردیدند.
نتیجه گیری: مطالعه حاضرکاربرد موثر و منحصر بفرد اطلاعات سی تی اسکن به منظور تصحیح خطای دزیمتری را علاوه بر کاربری آن در تعیین محل ارگان های داخلی برای طراحی درمان نشان می دهد. چنانچه تصحیح ناهمگنی انجام نشود اختلاف دز در میدان های درمان شکم ولگن و دیواره قفسه سینه می تواند خارج از مقدار استاندارد تعیین شده برای تومور (۵%±) و خارج از حد تحمل بافت نرمال باشد.
علی قنبرزاده، ، علی شبستانی منفرد، ، محمدحسن عمران پور،، داریوش مسلمی،، مهرانگیز امیری، نوراله مختارپور،، مهدی رضازاده، موسی رضایی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانهای زنان در جهان است که بعد از ماستکتومی، رادیوتراپی بهترین گزینه درمانی آن است. ایجاد توزیع دز یکنواخت در تمام حجم درمان یکی از مهمترین اهداف رادیوتراپی می باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی زوایای دیواره قفسه سینه با خطوط مرجع (عمودی و افقی)، برای انتخاب زاویه بهینه فیلتر وج در رادیوتراپی پستان ماستکتومی شده، می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه ۱۴۰ بیمار که پس از جراحی ماستکتومی نیاز به رادیوتراپی داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران با سیستم طراحی درمان دو بعدی ALFARD یا طراحی درمان سه بعدی CorePLAN درمان شدند. هیستوگرام دز - حجم برای هر مورد برای زوایای مختلف وج و همچنین میدان باز استخراج شد. با آنالیز و مقایسه آنها زاویه وج بهینه بدست آمد. زاویه دیواره قفسه سینه با خطوط مرجع با نرم افزار GET DATA اندازه گیری شد. سپس زاویه قفسه سینه و زاویه بهینه وج برای بدست آوردن رابطه بین آنها، مقایسه شد.
یافته ها: زاویه وج بهینه برای درمان هر بیمار تابعی از زوایای قفسه سینه بود. در تمام بیماران با استفاده از فیلتر وج دز یکنواخت تری برای درمان فراهم شد و نتایج حاصل از تعیین زاویه وج بهینه با روش جدید اندازه گیری زوایای قفسه سینه و روش تهیه هیستوگرام دز _ حجم به عنوان روش استاندارد همخوانی داشت.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که زاویه دیواره قفسه سینه در بیماران ماستکتومی شده روش جدیدی برای انتخاب زاویه وج بهینه درمان است. همچنین این روش نسبت به روش تهیه هیستوگرام دز – حجم دارای فرآیند زمانی کوتاه تری می باشد.
نجمه هنری ، ایران پور ابولی، الهام حکیمی زاده، علی روحبخش،، علی شمسی زاده،، رضا وزیری نژاد،، محمدرضا، رحمانی، حسینعلی رضازاده،، پوریا یزدیان،، محمد اله توکلی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: یائسگی ناشی از توقف فعالیت تخمدان ها بوده و اضطراب یکی از عوارض آن می باشد که به دلیل کاهش سطح استروژن بعد از یائسگی بروز می کند. فیتواستروژن ها استروئیدهای گیاهی هستند که ساختار عملکرد مشابه استروژن دارند. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر گیاه پنج انگشت (Vitex agnus castus) که دارای فیتواستروژن بالایی است در موش صحرایی اواراکتومی شده و مقایسه اثر آن با استروژن و تاموکسیفن بر اضطراب انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی ۳۵ سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم که به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند، انجام گردید گروهها به ترتیب شامل کنترل، عصاره گیاه پنج انگشت با دوز ۸۰mg/kg و ۸mg/kg، استرادیول والرات با دوز ۴۰µg /kg و ترکیب تاموکسیفن ۱۰۰µg /kg و عصاره گیاهی ۸۰mg/kg بودند. پس از بیهوشی برای ایجاد اوارکتومی، تخمدان در هر طرف از ناحیه شکمی جانبی با دستگاه کوتر به آهستگی جدا شد. بعد از گذشت دو ماه با دستگاه ماز بعلاوه ای شکل (Elevated plus-maze) میزان اضطراب با شاخص های درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز (%OAE) و درصد زمان ورود به بازوی باز (%OAT) در حیوانات به مدت ۵ دقیقه تعیین شد.
یافته ها: در این مطالعه عصاره گیاه پنج انگشت با دوزهای( ۸۰mg/kg (۱,۲۵%±۴۸.۶۱% و ( ۸mg/kg (۷.۳۴%±۳۶% در مقایسه با گروه کنترل (۴۷/۳±۶۷/۲۱%) درصد زمان ورود به بازوی باز (۰۰۱/۰>p و ۰۰۵/۰>p) را افزایش داد. اما درصد دفعات ورود حیوان ها به بازوی باز، فقط با دوز ۸۰mg/kg ۶.۹۱%±۵۵.۱۷% در مقایسه با کنترل ۷۴/۲%±۵/۲۴% (۰۰۵/۰>p) افزایش یافت و تغییر معنی داری نیز در فعالیت حرکتی صورت نگرفت.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که گیاه پنج انگشت اثرات شبه استروژن بر کاهش اضطراب ناشی از اوارکتومی در موش صحرایی دارد.
حسین رضازاده، محمدامین حسینی کهنویی، ایمان فاطمی، علی شمسی زاده، الهام حکیمی زاده، محمد الله توکلی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: سکته مغزی از علل عمده مرگ و میر و ناتوانی های طولانی مدت در بزرگسالان است. گزارش شده است که کنترل مکانیکی جریان خون مغز (Mechanical Flow Control, MFC) آسیب ناشی از رپرفیوژن را کاهش می دهد. لذا در این مطالعه اثرMFC بر سکته مغزی مدل امبولیک پس از درمان تأخیری با فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (Tissue Plasmingen Actrivator, tPA) در موش صحرایی ماده اوارکتومی شده بررسی شد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی ۳۲ سر موش صحرایی ماده با وزن ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم در ۴ گروه کنترل (اوارکتومی و القاء سکته مغزی)،MFC (اوارکتومی، القاء سکته مغزی و بستن و باز کردن شریانهای کاروتید مشترک)، tPA (اوارکتومی، القاء سکته مغزی و تزریق tPA) و tPA+MFC (اوارکتومی، القاء سکته مغزی، تزریق tPA و بستن و باز کردن شریانهای کاروتید مشترک) انجام شد. در ابتدا حیوانات اوارکتومی شدند، بعد از گذشت یک ماه، سکته مغزی از طریق تزریق لخته ای به داخل شریان مغزی میانی القاء شد. tPA (mg/kg i.v۹/۰) در ۶ ساعت و MFC در پنج مرحله، ۳۰ ثانیه بستن و ۳۰ ثانیه باز کردن شریان های کاروتید مشترک، در ۵/۶ ساعت بعد از القاء سکته انجام شد. حجم انفارکتوس، جریان خون مغز و اختلالات نورولوژیک دو روز بعد از القاء سکته اندازه گیری و مقایسه شدند
یافته ها: حجم انفارکتوس نسبت به گروه کنترل (۶/۱±۳۲%)، در گروه tPA (۲/۵±۴۳%) افزایش (۰۵/۰p<) و در گروه tPA+MFC (۵±۱۷%) بطور معنی داری کاهش یافت (۰۰۱/۰p<). اگرچه تزریق با تأخیر tPA، جریان خون مغز (۰۰۱/۰p<) و اختلالات نورولوژیک (۰۵/۰p<) را افزایش داد، ولی بکارگیری MFC در ۳۰ دقیقه بعد از تزریق tPA، هم جریان خون مغز (۰۰۱/۰p<) و هم اختلالات نورولوژیک (۰۵/۰p<) را کاهش داد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که MFC متعاقب تجویز با تأخیر tPA اثر محافظت نورونی دارد.
راحله علی محمدی، سودابه نادری، اسماعیل ایمانی، علی شمسی زاده، مسعود مبینی، حسین رضازاده، فاطمه امین، محمد الله توکلی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
-
سابقه و هدف: شیوع سکته مغزی در زنان قبل از یائسگی کمتر از مردان است که استروژن به عنوان یک عامل محافظ نورونی قوی در ایسکمی مغزی در سال های پیش از یائسگی شناخته شده است. فیتواستروژن ها خطرات کمتری نسبت به استروژن های شیمیایی دارند. از آنجائیکه گیاه پنج انگشت (vitex agnus custes) دارای خاصیت فیتواستروژنی می باشد در این مطالعه اثر عصاره هیدروالکلی این گیاه بر پیامد سکته مغزی در مدل انسداد دائم شریان مغزی میانی در موش های سوری اوارکتومی شده مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، ۳۲ سر موش سوری ماده در محدوده وزنی ۲۵ تا ۳۵ گرم به طور تصادفی به ۴ گروه (۸ تایی) شم، کنترل (اوارکتومی، یک ماه گاواژ سالین بادوز ml/kg۱ و سپس القاء سکته)، عصاره گیاه (اوارکتومی، گاواژ عصاره گیاه پنج انگشت با دوز mg/kg۸۰ (در یک میلی لیتر سالین) به مدت یک ماه هر روز) و گروه استروژن (اوارکتومی، گاواژ استرادیول والرات µg/kg۴۰ (در یک میلی لیتر سالین) به مدت یک ماه هر روز) تقسیم شدند. حیوانات اوارکتومی شده و بعد از گذشت یک ماه سکته مغزی به وسیله سوزاندن شریان مغزی میانی القاء شد. حجم انفارکتوس و اختلالات نورولوژیک یک هفته بعد از القاء سکته مغزی اندازه گیری شد.
یافتهها: حجم سکته در گروه کنترل، استروژن و عصاره گیاه پنج انگشت در یک هفته پس از ایجاد سکته مغزی به ترتیب ۳۳/۲±۹۸/۱۱، ۰۱/۱±۴۱/۳و ۱۰/۱±۵ درصد بود. هر دو عصاره گیاه پنج انگشت و استروژن، حجم سکته مغزی را نسبت به گروه کنترل کاهش دادند (۰۵/۰p<). همچنین عصاره گیاه و استروژن اختلالات نورولوژیک را نسبت به گروه کنترل کاهش دادند (۰۰۱/۰p<). اختلالات حسی حرکتی در گروه های کنترل، استروژن و عصاره گیاه پنج انگشت در یک هفته بعد از سکته مغزی به ترتیب برابر با ۷± ۵۰، ۲±۱۵ و ۰۹/۴±۲۱ بود و یک اختلاف معنی داری را بین گروه کنترل و دیگر گروه ها نشان داد (۰۰۱/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره گیاه پنج انگشت مشابه با استروژن اثرات محافظت نورونی را به دنبال انسداد دائم شریان مغزی میانی در موش های سوری اوارکتومی شده دارد.
محمد نوروزی، سیده لیلا رضازاده، علی اکبر مقدم نیا، نادر بهرامی فر، لادن براری، سهراب کاظمی،
دوره ۲۰، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
سابقه و هدف: کرایزین یک ترکیب طبیعی و فعال از لحاظ بیولوژیکی است که از گیاهان، عسل و پروپولیس استخراج میگردد. از آنجائیکه کرایزین دارای فعالیتهای فارماکولوژیکی از جمله خصوصیات آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر کرایزین و نانوذره آن بر سلولهای سرطان پستان(Michigan Cancer Foundation-۷) انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه نانوذره کرایزین با استفاده از کیتوزان تهیه و در ادامه نانو ذره تهیه شده در آب حل شد و اثرات سایتوتوکسیسیتی غلظتهای ۲۰، ۴۰ و ۸۰ میکرومولار و کرایزین محلول در دیمتیل سولفوکساید (DMSO) در همین غلظتها بر سلولهای MCF۷ بررسی شد. زیستایی سلولها با استفاده از آزمایش سنجش MTT بعد از ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت اندازهگیری و با زیستایی نمونههای کنترل مقایسه گردید.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کرایزین و نانوذره کرایزین از رشد و تکثیر رده سلولی MCF۷ سرطان پستان ممانعت نمود. این اثرات وابسته به غلظت کرایزین و نانو ذره آن بوده و نشان داده شد که نانو ذره کرایزین در غلظت ۴۰ میکرومولار در ۷۲ ساعت بعد از اثردهی بر سلولها با ۰/۰۰۱p< معنی دار میباشد در صورتی که در همین غلظت در ۴۸ و ۲۴ ساعت بعد با ۰/۰۱p< معنیدار میباشد. IC۵۰ نانوذره کرایزین تقریباً برابر با ۴۰ میکرومولار میباشد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که نانوذره کرایزین در محیط آزمایشگاهی، فعالیت ضدتکثیری بر روی سلولهای سرطانی پستان از خود نشان داده و اثر آن از کرایزین بیشتر میباشد.
مهدیه نصیری، محمدرضا محمدی، نسترن احمدی، سیدسلمان علوی، حسین رضازاده، فاطمه استوار رستمی، حسین نادری، فاطمه ثنایی مقدم، زهرا رحیمی پاشاکلایی، محمد علی برزگر دامادی، رضا امیری تالار پشتی، سید حمزه حسینی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
سابقه و هدف: اطلاعات جدید در زمینه اپیدمیولوژی اختلالات روانپزشکی کودک و نوجوان برای برنامهریزی و مدیریت نظام سلامت ضروری می باشد. علیرغم اهمیت شناخت وضعیت سلامت جمعیت کودکان و نوجوانان، تاکنون وضعیت شیوع اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان ایران مورد بررسی نظامدار قرار نگرفته است. این مطالعه که بخشی از پیمایش ملی اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان ایران (IRCAP) است، بررسی شیوع اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان استان مازندران می پردازد.
مواد و روشها: طی یک پیمایش مقطعی، ۱۰۵۱ کودک و نوجوان ساکن مازندران در سنین ۱۸-۶ سال به روش نمونهگیری تصادفی خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. علاوه بر اطلاعات جمعیتشناختی، برای بررسی اختلالات روانپزشکی محور یک DSM-IV، از فرم فارسی مصاحبه اختلالات اسکیزوفرنیا و خلقی کودکان و نوجوانان (-PL (K-SADS استفاده شد.
یافته ها: شیوع کلی اختلالات روانپزشکی ۱۸ (۱۵/۷۸- ۲۰/۴۲)، اختلالات خلقی ۲ (۱/۳۸- ۳/۱۵)، اختلالات سایکوتیک ۰/۱ (۲/۰۲-۰/۵۵)، اختلالات اضطرابی ۱۰/۴ (۸/۶۷-۱۲/۳۶)، اختلال اضطراب جدایی ۴/۶ (۳/۴۶-۶/۰۱)، PTSD ۰/۳ (۰/۱-۰/۸)، اختلالات رفتاری ۵/۱ (۳/۹۶-۶/۶۵)، ADHD ۲/۹ (۲/۰۹-۴/۱۶)، اختلال سلوک ۲/۰ (۰/۱-۰/۸)، اختلالات عصبی رشدی ۲/۱ (۱/۳۸-۳/۱۵) و عقب ماندگی ذهنی ۰/۸ (۴/۰-۱/۴۹) درصد میباشد. ۹/۴۲ درصد موارد دارای اختلالات افسردگی، به اختلالات اضطرابی هم مبتلا هستند. ۱۷/۴ درصد موارد اختلالات اضطرابی، با اختلالات رفتاری همراه است.
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان مازندران شیوع قابل توجهی دارد. اختلالات اضطرابی شایعترین و اختلالات سایکوتیک کمشیوعترین گروه اختلالات روانپزشکی هستند. اختلال اضطراب جدایی شایعترین و اختلال استرس پس از سانحه کم شیوع ترین اختلال اضطرابی است. اختلال نقص توجه/بیش فعالی شایعترین و اختلال سلوک کم شیوع ترین اختلال رفتاری است. در میان اختلالات روانپزشکی، بیشترین همبودی بین اختلالات افسردگی و اختلالات اضطرابی دیده می شود.
فاطمه صیادنژاد، فاطمه اسفندیارپور، افشین رضازاده، مهرنوش امین، فاطمه دریس فرد، محمدجعفر شاطرزاده،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
سابقه و هدف: استئوآرتریت زانو با کاهش حس عمقی مفصل، اختلال در تعادل و افزایش ریسک افتادن همراه است. مبتلایان به استئوآرتریت داخلی زانو به دلیل شکل گیری دفرمیتی واروس ثانویه در معرض اختلال تعادل و خطر افتادن بیشتری هستند، بنابراین، شناسایی درمانهایی که سبب بهبود تعادل این بیماران شود ضرورتی بالینی است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات کفی گوهای خارجی بر تعادل استاتیک و دینامیک بیماران استئوآرتریت داخلی زانو با شدت متوسط انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه-تجربی مداخلهای بر روی ۳۰ بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو با شدت متوسط از مراحعین به کلینیکهای ارتوپدی و روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد. برای هر بیمار، تعادل استاتیک و دینامیک در دو حالت پوشیدن کفش با کفی ساده و پوشیدن کفش با کفی گوهای خارجی، با استفاده از دستگاه سنجش تعادل پروکین ارزیابی شد. شاخصهای تعادلی شامل سرعت و انحراف معیار جابجایی مرکز فشار در جهات قدامی-خلفی و داخلی-خارجی و شاخصهای کلی ثبات اندازه گیری شدند. بیماران دو تریال آزمایشی و سه تریال اصلی از هر تست را با فاصله حداقل ۳۰ ثانیه انجام دادند.
یافته ها: استفاده از کفی گوهای خارجی سبب کاهش معنی دار سرعت جابجایی مرکز فشار در دو جهت قدامی-خلفی (استاتیک mm/s۱/۷۸، دینامیکmm/s۶/۶۳) و داخلی-خارجی (استاتیک mm/s۱/۵۳، دینامیک mm/s۵/۵۸) در مقایسه با کفی ساده شد (۰/۰۰۱p<). انحراف معیار جابجایی مرکز فشار در دو جهت قدامی-خلفی(استاتیک mm۱/۰۴ ، دینامیک mm۱/۵۷) و داخلی-خارجی (استاتیک mm۱/۵۸ ، دینامیک mm۲/۰۲) نیز بعد از کاربرد کفی گوهای کاهش یافت (۰/۰۰۷p<). به استئنا شاخص ثبات قدامی-خلفی، سایر شاخصهای تعادل نیز بهبود معنی دار داشتند (۰/۰۵p<).
بحث و نتیجه گیری: یافتههای مطالعه نشان داد که کفی گوه ای خارجی تعادل استاتیک و دینامیک بیماران با استئوآرتریت داخلی متوسط را بهبود میبخشد.
محسن عسکری شاهی، زهرا رضازاده، محمود وکیلی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
سابقه و هدف: شناخت وضع و روند تغییرات مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در طول زمان، گام مهمی برای سیاستگذاری در نظام سلامت، در راستای کاهش مرگ و میر می باشد. این مطالعه با هدف بررسی روند مرگ های ناشی از تصادفات جاده ای در ایران انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، روند مرگ های ناشی از تصادفات جاده ای در ایران بین سال های ۹۶-۱۳۸۵ شامل تعداد مرگ و میر سالیانه به تفکیک جنسیت و استان، جمعیت هر سال با استفاده از سایت های سازمان پزشکی قانونی کشور و مرکز آمار ایران مورد بررسی قرار گرفت. از مدل رگرسیون نقطه اتصال با رویکرد بیزی برای تحلیل داده ها استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار های R۳,۵.۱ و JAGS ۴,۳.۰ انجام شد.
یافته ها: به طور متوسط ۲۷ نفر به ازای هر صد هزار نفر از جمعیت طی سال های ۹۶-۱۳۸۵در حوادث رانندگی کشته شدند. بیشترین میزان رشد منفی مربوط به سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۹۰ به ترتیب با ۱۵/۴ و ۱۰/۷ درصد بوده است. بیشترین قربانیان حوادث، مردان بودند و بیشترین میزان کشته ها به استان های سمنان و مرکزی به ترتیب با ۵۲/۶ و ۴۳ نفر و کمترین به استان های تهران- البرز و اردبیل به ترتیب با ۱۲/۱ و ۱۷/۹ نفر به ازای هر صد هزار نفر از جمعیت طی سال های ۹۶-۱۳۸۸تعلق داشته است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای طی دوره مطالعه، روند کاهشی داشته است.