[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای حجتی

مهرداد ساروی، ، سید محمدمسعود حجتی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۸۳ )
چکیده

سابقه و هدف: مطالعات قبلی ارتباط بین انوریسم دیواره بین دهلیزی و حوادث آمبولیک مغزی را توضیح داده اند. هدف از گزارش ما بیان تظاهرات بالینی از سکته های مغزی متعدد نقش اکوکاردیوگرافی از راه مری در تشخیص سکته های مغزی می باشد. گزارش مورد: آقای ۴۰ ساله ای بعلت ضعف ناگهانی نیمه راست بدن در بیمارستان بستری شد. بعد از سه هفته دچار دیسفازی ورنیکه و سپس درجاتی از آپاتی ایجاد شد. CT اسکن مغزی چند ناحیه هیپودانس را نشان داد. مطالعه سونوگرافی شریان های کاروتید، ورتبرال و بازیلار شواهدی از لخته و یا تنگی را نشان ندادند. MRI در نهایت بنفع حوادث عروقی بود. هیچ نوع آریتمی در هولتر دیده نشد. اکوکاردیوگرافی قفسه سینه و از راه مری بیانگر انوریسم دیواره بین دهلیزی همراه با باز بودن سوراخ بیضی ولی بدون لخته بود. وارفارین برای بیمار شروع شد و در مدت پیگیری برگشت بیماری وجود نداشت. نتیجه گیری: انوریسم دیواره بین دهلیزی احتمالا علت مهمی برای سکته مغزی می باشد. حادثه آمبولی بعلت حرکت لخته تشکیل شده در انوریسم و یا حرکت از خلال آن می باشد. حرکت زیاد انوریسم و ضخیم بودن آن شانس آمبولی را بیشتر می کند. اکوکاردیوگرافی از راه مری وسیله مفید در تشخیص این ناهنجاری و سکته می باشد.
مرتضی صادقی، ، مجید متولی باشی، ، زهره حجتی ،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان پستان شایع ترین بدخیمی در بین زنان و اولین عامل مرگ آنها در میانسالی است. از اینرو شناخت ژنهای دخیل در این بیماری نظیر کلاژناز تیپ۴ که در جدائی سلولها از بافت پایه و بدخیمی آنها نقش داشته، از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه به بررسی ارتباط یک پلی مورفیسم عملکردی (C/T) در پروموتور این ژن با کاهش سن شیوع و همچنین محل متاستاز در بیماران سرطان پستان خواهد پرداخت.
مواد و روشها: این مطالعه مورد – شاهدی بر روی ۹۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان دارای متاستاز و ۱۰۰ نفر افراد سالم انجام شد. برای بیماران هر دو ماه یکبار تستهای کلینیکی و کارهای درمانی انجام می شد. افراد تحت مطالعه بعد از تعیین ژنوتیپ به سه نوع CC، CT و TT تقسیم بندی شدند و نوع ژنوتیپ هر گروه با نوع متاستاز، سن متاستاز و همچنین منطقه درگیر در متاستاز بررسی شد. ابتدا برای ناحیه ژنی مربوط پرایمر طراحی شد و این ناحیه از طریق تکنیک PCRتکثیر شد و سپس با هضم آنزیم محدودکننده محصولات PCR، ژنوتیپ تک تک افراد برای این ناحیه مشخص گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که از ۹۰ بیمار متاستازی ۳۷ نفر دارای سن زیر ۴۷ سال بودند. ۴۱ نفر دارای متاستاز به غدد لنفاوی و ۲۱ نفر دارای متاستاز به استخوان های پهن لگن و کتف بودند. همچنین ارتباط معنی داری بین وجود آلل T و کاهش سن بدخیمی به زیر ۴۷ سال (۰۰۱/۰>p و ۸/۲۱-۴/۲ :۹۵CI% و ۳/۷ :OR) وجود داشت و همچنین در افراد دارای این آلل احتمال متاستاز به استخوان های پهن دو برابر بیشتر از متاستاز به غدد لنفاوی بود.
نتیجه گیری: براساس یافته های این مطالعه وجود آلل Tدر پروموتور کلاژناز تیپ۴ در افراد سرطانی یک فاکتور خطر برای کاهش سن متاستاز و همچنین احتمال متاستاز به استخوان های پهن (کتف و لگن) در مقابل غدد لنفاوی را بیشتر می کند.
رقیه نظری ، علی بیژنی،، فاطمه حاجی حسینی،، ،زهرا، بهشتی، سیدحمید شریف نیا،، حمید حجتی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف: حوادث ناشی از تصادف با وسایط نقلیه، یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان و اولین علت مرگ در ایران است. با وجود پر تردد و پر حادثه بودن جاده هراز و مسیرهای منتهی به شهر آمل، اطلاعات جامعی در خصوص عوامل موثر در ایجاد حوادث ترافیکی و عوامل مرتبط با شدت آن در دسترس نیست. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان مرگ و میر و شدت صدمات ناشی از حوادث ترافیکی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ۱۷ شهریور آمل انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۳۹۷ نفر از آسیب دیدگان حوادث ترافیکی که در سال ۱۳۸۶ به بیمارستان ۱۷ شهریور آمل مراجعه نمودند، انجام شد. اطلاعات مربوط به مشخصات آسیب دیده و چگونگی، مکان و زمان تصادف در چک لیستی ثبت گردید .شدت صدمات وارد به بیمار (ISS) با توجه به نظر پزشک معالج از ۶-۱ رتبه بندی شد و سپس مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: از ۱۳۹۷ نفر، تعداد ۹۹۵ نفر (۲/۷۱%) مرد بودند و ۶۳۳ نفر (۲/۴۵%) در رده سنی ۳۰-۱۵سال قرار داشتند. تعداد فوت شدگان ۱۲۵ نفر (۹/۸%) بود که علت مرگ ۷۲ نفر (۶/۵۷%) ضربه به سر گزارش شده است. تعداد آسیب دیدگان در جاده های بین شهری ۴۷۶ نفر (۲/۳۴%) و شدت آسیب در آنان ۲۱/۱۰±۸۵/۷ و بیشتر از سایر راهها بوده است (۰۵/۰>p). بیشتر آسیب دیدگان سرنشین اتومبیل بودند (۳/۵۲%=۷۳۱نفر) و میانگین شدت آسیب در دوچرخه سواران (۰۵/۱۱±۲۶/۹) و بیشتر از عابران پیاده، سر نشینان اتومبیل و موتورسواران بوده است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از دخیل بودن عوامل مختلف از جمله نوع و مکان تصادف در ایجاد صدمات ترافیکی، مورتالیتی و نیز شدت صدمات ناشی از آن است. لذا شناسایی بومی این عوامل، راهنمای مناسبی برای مسئولین سلامت برنامه ریزی دقیق و موثر در جهت ارتقاء سلامت جامعه خواهد بود.
سید محمد مسعود حجتی، امین ضرغامی، تایماز یوسف زاد، سید علی حجتی، مبینا باعث،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس  Multiple sclerosis(MS) یک بیماری مزمن و تخریب کننده میلینی است که تغییرات غیر قابل برگشت پاتولوژیک در سیستم عصبی مرکزی ایجاد می نماید. در طول یک دهه گذشته بر تعداد مبتلابان به این بیماری افزوده شده است. این مطالعه به منظور بررسی یافته های دموگرافیک و بالینی ۲۶۳ بیمار مبتلا به MS در شهرستان بابل انجام پذیرفت.

مواد و روش ­ها: این مطالعه مقطعی بر روی بیماران با تشخیص MS شهرستان بابل در طی ۱۰ سال صورت گرفته است.. تمامی بیماران با تشخیص قطعی MS بر اساس نظر متخصص مغز و اعصاب و با توجه به کرایتریای مک دونالد صورت پذیرفته است. اطلاعات مورد نظر شامل: سن، جنس، محل سکونت، وضعیت تاهل و اشتغال، سن شروع بیماری و یافته های MRIبا استفاده از چک لیست از پرونده بیماران استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: در مجموع از ۲۶۳ بیمار مورد مطالعه، ۱۸۸ نفر(۷۱/۵%) زن و ۷۵نفر(۲۸/۵%) مرد بودند. میانگین سن بیماران مورد مطالعه ۹/۴۷±۳۴/۲۸ سال با نسبت جنسی زن به مرد ۲/۵ بوده است. از نظر طبقه بندی نوع MS، (%۹۳/۲)۲۴۵ نفر از بیماران از نوع عود کننده- بهبود یابنده بودند. از نظر تعداد علایم در شروع بیماری، (۶۱/۲%)۱۶۱ بیمار مورد مطالعه شروع منوسیمپتوماتیک و (۳۸/۸%)۱۰۲ نفر شروع پلی سیپمتوماتیک داشتند.

نتیجه گیری: با توجه به یافته های بدست آمده شیوع MS در جمعیت زنان و در سنین کمتر از ۳۰ سال بمراتب بیشتر بوده است.


مهدی قربانی، محمد طاهر حجتی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: مقاومت پلاکتی ایمیون حالتی است که در آن آنتی بادی بر علیه آنتی ژنهای پلاکت تولید و باعث تخریب پلاکتهای تزریق شده بوسیله سلولهای بیگانه خوار و ماکروفاژ می­شود. هدف از این مطالعه بررسی کارایی روش فلوسیتومتری در پیش بینی نتایج تزریق پلاکت و مقاومت پلاکتی و انتخاب پلاکت سازگار برای بیماران می باشد.
مواد و روش­ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی ۱۵ بیمار دارای Acute myeloid leukemia AML با سابقه تزریق دوبار یا بیشتر پلاکت به همراه ۱۵ فرد سالم بدون سابقه تزریق پلاکت انجام شد. پس از نشان دار کردن پلاکت ها با ۵-کلرومتیل فلورسین دی استات (CMFDA) و مجاورت آنها با سرم بیماران، به بررسی میزان فاگوسیتوز پلاکت ها توسط مونوسیت ها در دو گروه پرداخته شد
یافته ها: میانگین قدرت فاگوسیتوز پلاکت ها توسط مونوسیت در گروه در گروه کنترل ۲/۸۶±۱۸/۲۷درصد، در گروه بیمار مبتلا به مقاومت پلاکتی ایمیون۱۰/۴±۶۸/۴۷ درصد و در گروه بیمار غیرمبتلا به مقاومت پلاکتی ایمیون ۱۵/۲۱±۳۶/۷۳ درصد بدست آمد(۰/۰۰۱=p). همچنین بین قدرت فاگوسیت پلاکت توسط مونوسیت وCorrected Count Increment (CCI) یک ساعته و ۲۴ ساعته نیز هر کدام به تنهایی یک ارتباط منفی معنی داری وجود داشت (۰/۰۰۱- p=).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به حساسیت بالای روش فلوسیتومتری، استفاده از CMFDA برای بررسی مطالعات پلاکت بسیار مناسب می باشد و می توان از این ماده برای Cross match پلاکتی با روش فلوسیتومتری نیز استفاده کرد.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4700