[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای امینی،

محمدحسین میرمومنی، علی امینی،، اباصلت کحسین زاده لاگر، ، ،فریده امیدی،
دوره ۹، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده

سابقه‌ و هدف‌: آفلاتوکسین (AF) ها بخاطر داشتن اثرات سمیت بالا، سرطان زایی، تراتوژنی، سمیت روی سلولهای کبدی و خواص جهش زایی، خطرناکترین میکوتوکسین ها برای سلامت انسان می باشند. از میان ۲۰ آفلاتوکسین شناخته شده تنها آفلاتوکسین های B۱، B۲، G۱ و G۲ با قدرت سمیت AFB۱‍> AFG۱> AFB۲> AFG۲ می باشند که بطور طبیعی در غذاهای انسان و دام یافت می شوند. AFB۱ به عنوان یک عامل خطر در توسعه کارسینومای کبدی در انسان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سمی AFB۱ روی سلولهای کبدی و مهار اثر آن توسط α-توکوفرول است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، آفلاتوکسین B۱ از قارچ Aspergillus flavous کشت شده در محیط سنتتیک SLS با استفاده از سیلیکاژل کروماتوگرافی لایه نازک استخراج گردید. سپس μg AFB۱، ۲mg Vit۴۰E و ۴۰μg AFB۱ + ۲mg VitEبطور جداگانه در ۲/۰ میلی لیتر روغن زیتون (به عنوان حلال) حل گردید. این مخلوط ها سپس به ۵۰ موش جوان سفید آزمایشگاهی از نژاد Albino-NMRI (با وزن تقریبی ۳۴-۳۲ گرم) که در پنج گروه کنترل (۲۰۰ میکرولیتر از آب), حلال ( روغن زیتون), VitE، AFB۱ و AFB۱+VitE بطور تصادفی تقسیم شده بودند، روزانه به مدت ۳۰ روز خورانده شد. در روز ۳۱ نمونه های کبدی برای مطالعه میکروسکوپی آماده شدند.
یافته ها: در بافت کبدی موشهای تیمار شده باAFB۱ اندازه ی سلولها بزرگتر شده و محدوده سلولها چندان مشخص نبود و تعدادی از سلولها نیز تخریب شده بودند. حجم سینوزوئید کاهش یافته و گاه اصلا مشخص نبودند. همچنین تعداد هسته های بزرگ بیشتر از هسته های کوچک بود. در سلولهایی که دارای دو هسته بودند اکثراα مرز مابین دو هسته مشخص نبود و در همدیگر تداخل نشان می دادند و یا به نظرمی رسد که تقسیم هسته ها ناتمام مانده است. در بافت کبدی گروه AFB۱+VitE افزایش مساحت سلولی(μm ۲ ۵/۲±۵/۱۱۱۷) نسبت به نمونه کنترل (μm۲۲ ±۵/۱۱۱۶) دیده شد اما این تفاوت بین موشهای گروه mμ۲ ۲/۱±۱۱۱۶) AFB۱)و AFB۱+VitEنیز در حد معنی داری مشاهده شد (۰,۰۱>p).
نتیجه گیری: ویتامین E می تواند به عنوان یک ترکیب کاهش دهنده اثرات سمی مواد اکسیدانت موجود در رژیم غذایی از جمله آفلاتوکسینB۱ باشد و اثرات کاهشی آن در مقابل هپاتوتوکسیته آفلاتوکسینB۱ احتمالا از طریق تجمع NADPH- اکسیدازها و توقف تولید سوپر اکسیدها است.
محمدرضا جهانی، رضا شفیعی، ، پیام صفوی، ، ،مصطفی رضائیان، ، محسن امینی، ، ناصر ابراهیمی دریانی، ، مریم منتظری، ، محمد منتظری،، هادی شیرزاد،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت تک یاخته های روده باریک به عنوان یکی از علل سوء هاضمه (Dyspepsia)، بررسی شیوع این انگل ها در این بیماران مهم می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع تک یاخته های روده باریک در مجموعه ای از بیماران مبتلا به سوءهاضمه مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان های منتخب شهر تهران می باشد.
مواد و روشها: مطالعه‌ به صورت مقطعی بر روی ۱۳۰ بیمار مبتلا به سوءهاضمه که بین سال‌های ۸۳ تا ۸۵ در بخش آندوسکوپی بیمارستانهای بقیه ا...، ولیعصر ناجا و امام خمینی تهران تحت آندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش قرار گرفته و با استفاده از سه روش: آسپیراسیون از طریق آندوسکوپی، بیوپسی دوازدهه و آزمایش مدفوع از نظر ابتلا به تک یاخته های روده باریک و همزمان با استفاده از تست اوره آز سریع (Rapid urease test) از نظر وجود عفونت با هلیکوباکترپیلوری بررسی شدند. این بیماران فاقد بیماری بدخیم، بیماریهای ژنتیکی و متابولیک اثبات شده و سابقه درمانی آنتی بیوتیکی بمدت حداقل ۳ روز متوالی طی ۱ ماه گذشته بودند.
یافته ها: در بررسی نمونه های مدفوع ۱۰۵ بیمار و آسپیراسیون و بیوپسی دوازدهه ۱۳۰ بیمار تنها ۴ مورد ژیاردیا (۱/۳%) مشاهده گردید. در نمونه های آسپیراسیون و بیوپسی دوازدهه نیز به ترتیب ۲ مورد (۵/۱%) و ۱ مورد (۸/۰%) ژیاردیا مشاهده گردید. هیچ موردی از آلودگی با کریپتوسپوریدیوم، سیکلوسپورا و ایزوسپورا مشاهده نگردید. بر اساس تست اوره آز سریع ۶۱ نفر (۹/۴۶%) دارای آلودگی با هلیکوباکترپیلوری بودند. ۴ بیماری که دارای ژیاردیا بوده اند، همگی از نظر هلیکوباکترپیلوری مثبت بودند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد ژیاردیا و سایر انگلهای روده باریک نقش چندانی در ایجاد سوء هاضمه نداشته باشند، هرچند نقش هلیکو باکتر پیلوری در ایجاد سوء هاضمه بارزتر است. همچنین آزمایش مدفوع با روش تغلیظی فرمالین اتر نیز می تواند موارد مثبت بیشتری را در خصوص انگل ژیاردیا تشخیص دهد.
میترا امینی، ، صدیقه نجفی پور،، نیلوفر ترکان، ، فاطمه ابراهیمی نژاد،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف: توانایی برقراری ارتباط موثر یکی از شاخصهای مهم در تدریس اثر بخش اساتید می باشد. با توجه به اهمیت مهارتهای ارتباطی اساتید و نقش آن در عملکرد آموزشی آنان، این تحقیق به منظور بررسی ارتباط بین مهارتهای ارتباطی و سطح عملکرد آموزشی اساتید در دانشگاه علوم پزشکی جهرم از دیدگاه دانشجویان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۸۱ نفر از دانشجویان پزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام شد و نظرات آنها در مورد ۳۰ نفر از اساتید با استفاده از دو پرسشنامه جهت سنجش توانایی های علمی- آموزشی و مهارتهای ارتباطی اساتید علوم پایه و پرستاری مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات در دو مقطع زمانی مختلف با استفاده از این پرسشنامه ها جمع آوری گردید. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر صاحبنظران و پایایی آنها با روش دو نیم کردن مورد تایید قرار گرفت. پس از دسته بندی اطلاعات نمرات حاصل از فرمهای ارزشیابی اساتید با نمرات فرم مهارتهای ارتباطی مورد مقایسه قرار گرفت هر استادی که بیش از دو سوم نمره را در هریک از پرسشنامه ها کسب کرده بود از نظر عملکرد آموزش و مهارت ارتباطی مطلوب در نظر گرفته شد.
یافته ها: از دانشجویان ۱۵۱ نفر (۵/۸۳%) دختر و ۳۰ نفر (۵/۱۶%) پسر بودند. براساس نظر دانشجویان ۷۸ در صد از اساتید دارای مهارتهای ارتباطی مطلوب و ۲۲ درصد از اساتید دارای مهارتهای ارتباطی نامطلوب می باشند. از نظر دانشجویان عملکرد آموزشی ۳/۸۳ درصد از اساتید مطلوب و ۷/۱۶ درصد نامطلوب بود. ضریب همبستگی بین مهارتهای ارتباطی اساتید با نمره ارزشیابی آنان ۸۴% بود (۰۰۱/۰>p).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که مهارتهای ارتباطی و عملکرد آموزشی یک استاد بطور مستقیم با هم ارتباط دارند، به منظور آشنایی هرچه بیشتر با مهارتهای ارتباطی جهت اساتید، برگزاری کارگاههای آشنایی با این مهارتها توصیه می شود.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700