[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::

طاهره رحیم نژاد ، پژمان بشکار ، هدایت اله شیرزاد ، محمود رفیعیان کوپایی، وحید صفدری، نرگس عسگریان، بتول پورقیصری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL=Acule lymphoblastic leukemia) شایع‌ترین نوع بدخیمی خونی در کودکان ایرانی می باشد. تروستیلبن (PT=Pterostilbene) یک Stilbenoid طبیعی می‌باشد که در ذغال‌اخته یافت می‌شود. از آن جایی که تأثیر PT روی سلول‌های لنفوبلاستی لوسمیک بررسی نشده‌است این مطالعه به منظور بررسی اثرات مهار تکثیر سلولی و القاء آپوپتوز PT روی این رده سلولی انجام شد.

مواد و روشها: در این مطالعه تجربی رده سلولی جورکت (Jurkat) در شرایط استاندارد کشت داده شد و با غلظت‌های مختلف PT (۰،۳۰،۴۰،۵۰،۶۰،۸۰،۱۰۰ میکرومولار) به مدت ۲۴، ۴۸ و۷۲ ساعت مجاور و با سلول‌های کنترل (بدون دارو) مقایسه گردید. سپس میزان تأثیر دارو بر زیست پذیری سلول‌ها و القاء آپوپتوز با استفاده از آزمایش MTS و کیت annexin V-FITC بررسی گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که PT پس از ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت به ترتیب موجب مهار تکثیر سلولی به میزان ۴۴%، ۴۷% و ۵۷% در غلظت ۶۰ میکرومولار در مقایسه با سلول‌های کنترل گردید (۰۵/۰p<) و در غلظت ۱۰۰ میکرومولار مهار تکثیر سلولی به ترتیب ۷۱، ۷۸ و ۸۹% بود (۰۵/۰p<). میزان سلول‌های آپوپتوز شده به ترتیب ۶۰%، ۵۰% و ۲۷% در غلظت ۸۰، ۶۰ و ۴۰ میکرومولار در مقایسه با ۶۳/۴% در کنترل بود، و در غلظت ۸۰ میکرومولار معنی دار بود (۰۵/۰p<).

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که PT، در کنترل تکثیر و القاء آپوپتوز در رده سلولی لنفوبلاستیک جورکت مؤثر است. لذا مطالعه مکانیسم القاء آپوپتوز توسط این ترکیب می‌تواند گامی در جهت پیشرفت به سمت هدف درمانی باشد. 


محمدرضا صدری، آوا صفراوغلی آذر، علیرضا کاظمی، محسن حمیدپور، مهدی اله بخشیان فارسانی، داود بشاش،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: مقاومت به داروهای شیمی­درمانی یکی از مهم­ترین معضلات درمانی بیماران مبتلاء به لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) می­باشد. اختلال در مسیر فسفاتیدیل­اینوزیتول-۳ کیناز (PI۳K) و همچنین ارتباط آن با بروز پدیده مقاومت باعث شده که مهارکننده­های این مسیر، خصوصا Buaprlisib به عنوان یکی از امیدبخش­ترین داروهای درمان سرطان معرفی شوند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مهار مسیر PI۳K/Akt توسط داروی Buparlisib در کاهش بقا و همچنین القاء آپوپتوز در سلول­هایNalm-۶ می­باشد.

مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، جهت سنجیدن اثرBuparlisib  بر فعالیت مسیر PI۳K/Akt در سلول­هایNalm-۶، میزان فسفریلاسیون Akt توسط وسترن­بلات مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی اثر سایتوتوکسیک این مهارکننده، سلول­های Nalm-۶ با غلظت­های مختلف Buparlisib (۴-۰/۵ میکرومولار) در زمان های ۲۴، ۳۶ و ۴۸ ساعت تیمار شدند و سپس فعالیت متابولیک، القاء آپوپتوز و میزان تغییر بیان ژن­های دخیل در آپوپتوز توسط آزمون­های MTT، رنگ­آمیزی Annexin/PI و Rq-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته­ ها: نتایج نشان می­دهد که مهار مسیر PI۳K/Akt توسط Buparlisib، از طریق کاهش p-Akt باعث اعمال اثر سایتوتوکسیک در سلول­های Naml-۶ به صورت وابسته به دوز و زمان می­شود. همچنین، نتایج بیان­گر آن است که احتمالاً تاثیر ضدلوسمیک Buparlisib از طریق افزایش تقریباً ۱۷ برابری سلول­های آپوپتوز شده (۰/۰۰۱p≤)، و افزایش بیان mRNA ژن­های پروآپوپتوتیک صورت می­گیرد (۰/۰۱p≤).

نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه نشان داد که Buparlisib فعالیت ضدتوموری بر روی سلول­های Nalm-۶ باشد دارد و می توان از آن به عنوان داروی امیدبخش در درمان ALL استفاده کرد. 


الهام رازانی، سمانه بیاتی، آوا صفراوغلی آذر، داود بشاش، سید حمیدالله غفاری،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: مطالعات ژنتیکی نشان داده­اند که فعالیت مسیر نوروکینین ۱، در پاتوژنز تعداد کثیری از بدخیمی­های انسانی از جمله لوسمی پرومیلوسیتیک حاد (Acute promyelocytic leukemia) (APL)، دخیل می­باشد. فعالیت این مسیر در سلول­های لوسمیک منجر به تکثیر بیش از حد سلول­ها و فرار از آپوپتوز می­گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر اپرپیتانت (مهارکننده گیرنده نوروکینین ۱) بر میزان بقا سلول­های APL می­باشد. 
مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی روی رده سلولی NB۴، سلول­هایی مشتق شده از لوسمی پرومیلوسیتیک حاد که از انستیتوپاستور تهیه گردید، انجام شد. به منظور بررسی اثر ضدتوموری اپرپیتانت، سلول­های NB۴ به ۶ گروه تیمار شده با دارو در غلظت­های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ میکرومولار و کنترل تقسیم شدند. سپس درصد زنده­مانی سلول­ها، فعالیت متابولیک، القاء آپوپتوز و همچنین بیان ژن­های Bax و Bcl-۲ به ترتیب از طریق تست­های تریپان­بلو، MTT assay، رنگ­آمیزی Annexin/PI و Real-time PCR طی مدت زمان ۲۴ و ۳۶ ساعت بررسی شد.
یافته ­ها: تیمار ۳۶ ساعته سلول­های NB۴ با بالاترین غلظت اپرپیتانت (۵ میکرمولار)، درصد زنده­مانی (ارزیابی شده توسط تریپان بلو) و فعالیت متابولیک سلول­ها (ارزیابی شده توسط MTT assay) را به بیش از ۵۰% (۰/۰۰۱p<) در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. همچنین اپرپیتانت جمعیت سلول­های آپوپتوتیک را از ۱/۴% در گروه کنترل به ۱۰/۶% در گروه تیمار شده با دوز ۵ میکرومولار افزایش داد (۰/۰۵p<) و آپوپتوز را از طریق افزایش دو برابری نسبت بیان Bax/Bcl-۲ فعال نمود (۰/۰۵p<).
نتیجه­ گیری:  نتایج مطالعه نشان داد که اپرپیتانت قادر است اثرات کشندگی و ضدتکثیری خود را روی سلول­های NB۴ اعمال نماید.


مهدی قربانی، محمد طاهر حجتی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: مقاومت پلاکتی ایمیون حالتی است که در آن آنتی بادی بر علیه آنتی ژنهای پلاکت تولید و باعث تخریب پلاکتهای تزریق شده بوسیله سلولهای بیگانه خوار و ماکروفاژ می­شود. هدف از این مطالعه بررسی کارایی روش فلوسیتومتری در پیش بینی نتایج تزریق پلاکت و مقاومت پلاکتی و انتخاب پلاکت سازگار برای بیماران می باشد.
مواد و روش­ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی ۱۵ بیمار دارای Acute myeloid leukemia AML با سابقه تزریق دوبار یا بیشتر پلاکت به همراه ۱۵ فرد سالم بدون سابقه تزریق پلاکت انجام شد. پس از نشان دار کردن پلاکت ها با ۵-کلرومتیل فلورسین دی استات (CMFDA) و مجاورت آنها با سرم بیماران، به بررسی میزان فاگوسیتوز پلاکت ها توسط مونوسیت ها در دو گروه پرداخته شد
یافته ها: میانگین قدرت فاگوسیتوز پلاکت ها توسط مونوسیت در گروه در گروه کنترل ۲/۸۶±۱۸/۲۷درصد، در گروه بیمار مبتلا به مقاومت پلاکتی ایمیون۱۰/۴±۶۸/۴۷ درصد و در گروه بیمار غیرمبتلا به مقاومت پلاکتی ایمیون ۱۵/۲۱±۳۶/۷۳ درصد بدست آمد(۰/۰۰۱=p). همچنین بین قدرت فاگوسیت پلاکت توسط مونوسیت وCorrected Count Increment (CCI) یک ساعته و ۲۴ ساعته نیز هر کدام به تنهایی یک ارتباط منفی معنی داری وجود داشت (۰/۰۰۱- p=).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به حساسیت بالای روش فلوسیتومتری، استفاده از CMFDA برای بررسی مطالعات پلاکت بسیار مناسب می باشد و می توان از این ماده برای Cross match پلاکتی با روش فلوسیتومتری نیز استفاده کرد.

محمد صیادی، آوا صفراوغلی آذر، داوود بشاش،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: c-Myc نقش بسیار مهمی در کنترل تکثیر، آپوپتوز و تمایز سلول ها بازی می کند. با توجه به دخالت C-Myc در تنظیم طیف گسترده ای از عملکردهای داخل سلولی و بر اساس نقش آن در پاتوژنز لوسمی پرومیلوسیتیک حاد (APL)، در این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد لوسمی ۱۰۰۵۸-F۴، به عنوان یک مهار کننده شناخته شده C-Myc، در سلول های HL-۶۰ مشتق از APL انجام شد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، برای بررسی اثرات سایتوتوکسیک ۱۰۰۵۸-F۴ در لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، رده سلولی HL-۶۰ (تهیه شده از انیستتو پاستور ایران) با دوزهای مختلف مهار کننده (۵۰، ۱۰۰،۱۵۰ و ۲۰۰ میکرومولار) تیمار گشته و سپس در فواصل زمانی ۲۴ و ۳۶ ساعت، درصد زنده مانی، شمارش سلولی، فعالیت متابولیک و القاء آپوپتوز به ترتیب بررسی گردید. علاوه بر این، برای بررسی مکانیسم‌ های مولکولی عملکرد ۱۰۰۵۸-F۴ تغییرات رونویسی از ژن های مرتبط با آپوپتوز به کمک روش Real-time PCR مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که مهار c-Myc با استفاده از ۱۰۰۵۸-F۴ در دوزهای ۱۵۰ و ۲۰۰ میکرومولار در ۲۴ ساعت به ترتیب موجب کاهش ۴±۳۸% و ۳/۲±۴۹% رشد سلول های HL-۶۰ نسبت به گروه کنترل می‌گردد (۰/۰۵>p). همچنین اثرات سایتوتوکسیک دارو، ناشی از توقف سلول ها در فاز و القاء آپوپتوز می باشد؛ چرا که درصد سلول های رنگ گرفته با Annexine/PI در سلول های تیمار شده با دوز ۱۰۰ میکرومولار پس از ۲۴ ساعت، در مقایسه با گروه کنترل ۳۱% افزایش یافته بود (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: در این مطالعه، کارآمدی ۱۰۰۵۸-F۴ در سلول های HL-۶۰ کاملاً مشخص شد.

حسین علی عبدالعباس، علی فاضل عبید، حیدر عبدالامیر مکی الهیندی، زینب عبدالامیر عبدالرسول، احمد محمد جاسم شلش،
دوره ۲۶، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: تالاسمی شایع‌ترین اختلال ارثی در جهان است که با سنتز هموگلوبین آتیپیک پایین و تخریب گلبول‌های قرمز مشخص می‌شود. اطلاعات کاملی در مورد اپیدمیولوژی و سایر ویژگی‌های تالاسمی در کشور عراق وجود ندارد. این مطالعه به منظور بررسی اپیدمیولوژی تالاسمی در بابِل عراق انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه گذشته‌نگر تک مرکزی بر روی ۳۰۶ بیمار مبتلا به تالاسمی انجام شد. نمونه‌ها از بین بیمارانی که در "مرکز اختلالات خونی ارثی بابِل" ثبت شده بودند، انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به ویژگی‌های دموگرافیک، سن در اولین تشخیص، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، سابقه خانوادگی، محل اقامت، دفعات تزریق خون، کیلیت تراپی و اندازه‌گیری فریتین سرم، جمع‌ آوری و بررسی گردید.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران مورد مطالعه ۱۷/۹-۲/۳ سال بود که از این بیماران، ۱۸۵ مرد و ۱۲۱ زن بودند. ۷۵% از بیماران تالاسمی ماژور، ۱۲% تالاسمی اینترمدیا و ۳/۰% تالاسمی مینور داشتند. ۳/۳% از بیماران، تالاسمی با کمبود G۶PD، ۲% تالاسمی داسی شکل، ۱/۳% تالاسمی آلفا و ۴/۶% تالاسمی بتا داشتند. بیماران در اکثر موارد (۸۵/۶%) حدود یک یا دو بار در ماه به طور منظم خون دریافت کردند. میانگین غلظت فریتین سرم بالا بود (۲۹۷۶/۹ میکروگرم در لیتر). رشد بیماران در مردان بیش از زنان تحت تأثیر قرار گرفت (۰/۰۵=p). اکثر بیماران روستایی بودند و دو سوم بیماران سابقه خانوادگی تالاسمی و ازدواج فامیلی والدین بالایی داشتند (۰/۰۰۱=p). اکثر بیماران یک یا چند عارضه تالاسمی داشتند. تمام کودکان زیر ۱۰ سال که در این مطالعه شرکت کردند، به طور قابل توجهی کاهش رشد نشان دادند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، مدیریت تالاسمی علاوه بر اقدامات سریع، نیازمند تشخیص زودهنگام برنامه‌های نامنظم انتقال خون و بیماری‌های همراه است. غربالگری جامع قبل از ازدواج، برنامه‌های مشاوره والدین و مقررات مداوم، همگی می‌توانند به کاهش گسترش این بیماری کمک کنند.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700