:: دوره 13، شماره 6 - ( 8-1390 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1390؛ دوره 13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مولکولی اینتگرون کلاس I در سویه های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید بهشتی بابل، 1389
زهرا مولانا،* ، الهه فردوسی شاهاندشتی، ، سارا غروی، ، مینو شفیعی، ، سونیا نورخمامی، ، فاطمه آهنگر کانی، ، رمضان رجب نیا
چکیده:   (9462 مشاهده)
سابقه و هدف: کلبسیلا پنومونیه یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی و مقاومت های داروئی می باشد. اینتگرون ها یکی از عناصر متحرک ژنتیکی می باشند که قادرند ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف را حمل نمایند. در این میان نقش اینتگرون کلاس I در ایجاد و انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی بسیار مهم می باشد. هدف از این مطالعه، جداسازی کلبسیلا پنومونیه از محیط و تجهیزات بخش مراقبت های ویژه (ICU)، بررسی مولکولی ژن اینتگرون کلاس I و تعیین حساسیت یا مقاومت آنها به آنتی بیوتیک های مختلف می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 30 نمونه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بخش مراقبت ویژه بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال 1389 انجام شد. از محیط و تجهیزات بخش مراقبت ویژه، نمونه برداری شد و بعد از کشت روی محیط های کشت مناسب، شناسایی باکتری انجام شد. پس از جداسازی و استخراج DNA، ژن اینتگرون کلاس I با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بررسی شد. تست تعیین حساسیت برای آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، سفازولین، سفتریاکسون، سفتی زوکسیم، سفوتاکسیم، آمیکاسین، اوفلوکسازین، ایمی پنم، سفپیم، تیکارسیلین و جنتامایسین انجام شد.
یافته ها: از 30 نمونه کلبسیلا پنومونیه، 6/36% (11 نمونه) دارای ژن int I بودند. پس از انجام تست تعیین حساسیت و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها، از 26 نمونه مقاوم به سفازولین9 نمونه، از 25 نمونه مقاوم به سفتریاکسون10 نمونه، از 27 نمونه مقاوم به سفتی زوکسیم، سفوتاکسیم و سفپیم 11 نمونه، از 18 نمونه مقاوم به سیپروفلوکساسین و ایمی پنم 9 نمونه، از 26 نمونه مقاوم به تیکارسیلین 11 نمونه، از 17 نمونه مقاوم به اوفلوکسازین 5 نمونه، از 11 نمونه مقاوم به آمیکاسین 5 نمونه و از 26 نمونه مقاوم به جنتاماسین 8 نمونه دارای ژن اینتگرون کلاس I بودند.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که فراوانی ژن اینتگرون کلاس I در سویه ها زیاد می باشد؛ که می تواند نقش مهمی در ایجاد و انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی داشته باشد و این می تواند به دلیل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باشد. باید تدابیری اندیشیده شود تا از بروز و انتشار این عناصر مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری گردد.
واژه‌های کلیدی: کلبسیلا پنومونیه، اینتگرون کلاس I، مقاومت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 263 kb]   (2387 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/18 | انتشار: 1393/3/18


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 6 - ( 8-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها