:: دوره 8، شماره 4 - ( 5-1385 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1385؛ دوره 8 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر زمان شروع درمان در جوش نخوردن استخوان اسکافوئید
محمدحسین کریمی نسب،* ، مسعود شایسته آذر، ، سیداسماعیل شفیعی، ، مجید سجادی ساروی
چکیده:   (8667 مشاهده)
سابقه و هدف: شکستگی های اسکافوئید شایع ترین شکستگی استخوان های مچ دست می باشد. بی حرکتی مچ دست با گچ، درمان انتخابی شکستگی های پایدار قسمت میانی و انتهایی اسکافوئید است. عوامل بسیاری در بروز جوش نخوردن استخوان اسکافوئید موثرند. لذا هدف از مطالعه حاضر رابطه تاخیر (یک تا سه هفته) در شروع درمان با میزان بروز جوش نخوردن استخوان اسکافوئید می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد – شاهدی نتایج جوش خوردن 57 بیمار با شکستگی قسمت میانی اسکافوئید بین 1 الی 3 هفته تاخیر در شروع درمان را با گروه شاهد شامل 60 بیمار که در اولین روز شکستگی مراجعه و درمان را شروع کرده بودند مقایسه نمودیم.
یافته ها: در گروه مورد، 8 مورد از 57 بیمار دچار جوش نخوردگی و در گروه شاهد 2 نفر از 60 بیمار دچار جوش نخوردن گردیدند این مسئله موید آن بود که تاخیر در شروع درمان بطور معنی داری (05/0>p) در بروز عارضه جوش نخوردن شکستگی استخوان اسکافوئید موثر است.
نتیجه گیری: توصیه می گردد در صورت وجود درد و حساسیت در محل انفیه دان تشریحی مچ دست بعد از صدمات بدنی حتی در صورت عدم رویت خط شکستگی در رادیوگرافی به عنوان شکستگی اسکافوئید، درمان گچ گیری شروع گردد در غیراینصورت تاخیر در شروع درمان موجب افزایش میزان بروز جوش نخوردن شکستگی می گردد.
واژه‌های کلیدی: شکستگی اسکافوئید، عوارض، جوش نخوردن
متن کامل [PDF 248 kb]   (6136 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/11 | انتشار: 1393/3/11


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( 5-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها