:: دوره 10، شماره 2 - ( 3-1387 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1387؛ دوره 10 برگشت به فهرست نسخه ها
سنتز و بهینه سازی رفتار تورمی فوق جاذب های اکریلیک SAPs با هدف کاربری در پزشکی، دارو سازی وآرایشی - بهداشتی
سیدناصر عزیزی،* ، مسلم منصور لکورج
چکیده:   (8915 مشاهده)
فوق جاذب ها، (Super Absorbent Polymers,SAPs)، پلیمر هایی با پیوندهای عرضی هستند که توانایی جذب مقدار زیادی آب یا مایع از محیط دارند، این فوق جاذب ها کاربردهای زیادی از جمله در پزشکی، داروسازی و صنایع بهداشتی علاوه بر مصرف آنها در کشاورزی، باغبانی و صنعتی دارند. برای مثال به عنوان مواد جاذب در ساخت حوله ها، دستمال های کاغذی، پودرهای جاذب عرق، تنظیم کننده رطوبت در بسته بندی های مواد غذایی، ماهیچه های مصنوعی، تنظیم کننده قند خون و به عنوان لنز تماسی در چشم پزشکی استفاده می شود. هدف این پروژه سنتز نوعی از این پلیمر و بررسی برخی از خواص آن است.
در این مطالعه، فوق جاذبها بر پایه پلی اکریلیک اسید (انواع گوناگون SAPs) به روش محلولی در حضور آغاز گر رادیکالی با درجات مختلف خنثی سازی تهیه شده اند. کسرژل، آبگیری، وتعادل پف کردن اندازه گیری شده است. ازاین گذشته، اثر pH، دما، و نیروی یونی سیستم بررسی شده اند.
به عنوان یک نتیجه، همزدن شدید سرعت پف کردن راشتاب داده و کاهش pH باعث کاهش قابل ملاحظه سرعت پف کردن میشود. ظرفیت پف کردن با افزایش دانسیته اتصال دهنده عرضی کاهش می یابد و محتوای آب بیشتر درژل ایجاد خواص مکانیکی ضعیف تر را می نماید.
واژه‌های کلیدی: فوق جاذب، پلیمر، پلیمرهای جاذب، ابر جاذب، ماهیچه های مصنوعی
متن کامل [PDF 400 kb]   (9665 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 3-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها