[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: مقالات در دست انتشار ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط سطح اسیداوریک سرم و قدرت عضلانی در سالمندان شهر امیرکلا
سید رضا حسینی* ، امیرمحمد بهرامی ، فرشته پورعبدالحسین ، رحمت اله جوکار ، رضا قدیمی ، علی بیژنی
1. مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، hosseinirezaseyed@gmail.com
چکیده:   (92 مشاهده)

سابقه و هدف: اسید اوریک به عنوان یک آنتی اکسیدان، ممکن است نقش مهمی در جلوگیری از کاهش قدرت و توده عضلانی در افراد سالمند داشته باشد. نتایج مطالعات انجام شده قطعی نبوده و بیشتر در زمینه ارتباط قدرت چنگش دست با سطح اسید اوریک سرم است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط سطح سرمی اسیداوریک و قدرت عضلانی دست و چهار سر ران در سالمندان می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بخشی از فاز دوم کوهورت سالمندان شهر امیرکلا بوده که به طور تصادفی بر روی 800 سالمند انجام شد. قدرت عضلات دست با دستگاه دیجیتال Hand Dyamometer و قدرت عضلات چهارسر ران، توسط دینامومتر دستی که از یک طرف توسط یک باند به بالای قوزک پا و از طرف دیگر توسط یک ترازوی عقربه‌ای به زیر صندلی بسته می‌شد بر حسب کیلوگرم اندازه گیری شدند. سطح سرمی اسیداوریک توسط دستگاه اتوآنالیزور برحسب میلی‌گرم بر دسی‌لیتر سنجیده شد.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 7/14±69/74 سال، 448 نفر (56%) از سالمندان، مرد و 352 نفر (44%) زن بودند. در این مطالعه با افزایش سطح اسید اوریک سرم، میانگین قدرت عضلانی دست و چهارسر ران به طور معنی‌داری افزایش یافت (0/001>p). نتایج آزمون رگرسیون خطی چندمتغیره نشان داد که سطح اسیداوریک سرم نقش معنی‌داری بر قدرت عضلات دست نداشته ولی بر قدرت عضلات چهار سر ران هم در کل (0/021=p) و هم در زنان سالمند (0/001=p) دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش سطح سرمی اسیداوریک، قدرت عضلانی دست و چهارسر ران افزایش می‌یابد گرچه در مدل تعدیل شده این اثر مثبت تنها بر روی قدرت عضلات چهار سر ران در زنان سالمند وجود داشت.

واژه‌های کلیدی: اسید اوریک، قدرت عضلات دست، قدرت عضله چهارسر ران، سالمندی.
     
نوع مطالعه: مقطعی | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1404/1/1 | پذیرش: 1404/5/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4772