1. گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه النحرین، کاظمیه، بغداد، عراق ، mohammedhamdawi@gmail.com
چکیده: (932 مشاهده)
سابقه و هدف: روش ترمیم فتق شکمی پیچیده در شرایط اورژانسی چالش بزرگی را برای جراحان در سراسر جهان تحمیل میکند. استفاده از مش پلی پروپیلن به دلیل نگرانی زیاد در مورد خطرات عوارض آن، میتواند بسیار چالش برانگیز باشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی ایمنی و کارایی مش پلی پروپیلن در فتق شکمی پیچیده در شرایط اورژانسی است. مواد و روشها: این مطالعه آیندهنگر بر روی 60 بیمار با فتق شکمی پیچیده که نیاز به جراحی اورژانسی داشتند (مسدود شده و یا خفه شده) انجام شد. موارد بر اساس نوع ترمیم به دو گروه ترمیم با مش پروتز و ترمیم با بخیه تقسیم شدند. بیماران به طور متوسط 14/2 ماه پس از عمل پیگیری شدند که طی آن عفونت جراحی، تشکیل سروما و میزان عود در هر دو گروه بررسی شد. یافتهها: نوع شایع فتق که در این تحقیق با آن مواجه شدیم، فتق پارانافی بود که 80% (48 بیمار) از کل بیماران را درگیر کرده بود و پس از آن فتق پارانافی عودکننده (11/66%) قرار داشت. عفونت جراحی سطحی و سروما در 15/38% (4 بیمار) در گروه مش و در 8/82% (3 بیمار) در گروه ترمیم با بخیه بدون تفاوت معنیدار ایجاد شد. میزان عود در گروه بخیه 8 نفر (23/52%) و در گروه مش 2 نفر (7/69%) بود؛ اگرچه این تفاوت معنیدار نبود. نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از مش پروتز در ترمیم فتق اورژانسی دیواره شکمی، انتخابی قابل قبول با عوارض کمتر است.
Khiro N, Hamdawi M, Abdulhassan B. Assessment of the Effectiveness and Security of Emergency Abdominal Wall Hernia Prosthetic Mesh Repair. J Babol Univ Med Sci 2024; 26 URL: http://jbums.org/article-1-11508-fa.html
خیر نوفل کامل، حمداوی محمد عبداله، عبدالحسن بشار عباس. ارزیابی اثربخشی و امنیت ترمیم اورژانسی فتق از طریق مش پلی پروپیلن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1403; 26 ()